avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces castigat.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces castigat.

Buna ziua. Am cistigat un proces impotriva asociatiei de proprietari. Speta fiind anulare P.V. adunare generala din 2013, primul capat al cererii. Al doilea capat al cererii a fost art. 10 din L.230/2007. Intrucit am gresit data depuneri cererii si nefacind cerere de corectare eroare materiala punctul doi a fost respins. Membrii asociatiei de proprietari fiind mintiti de aproximativ 40 de ani in sensul ca asociatia este condusa ,,foarte" bine nu mai vor sa vina la adunarile generale convocate in cursul saptaminii dupa orele 19, drept care de 3 luni nu se pune in executare hotarirea Tribunalului ramasa definitiva. Ce pot sa fac pentru a se intra in normalitate?? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vasy52 , utilizator 15:02, 24 August 2016
Ceace este legal si normal sa se intample.Intrarea in normalitate.Alte alegeri, cu indeplinirea cvorumului. Situatia in asociatie, este mult mai ampla.
O adunare generala care la prima convocare nu aduna 50%+1 dintre membri, nu poate lua hotarari. Noi nuam avut niciodata in istoria asociatiei noastre indeplinita aceasta conditie. Asa ca de fiecare data am reconvocat adunarea si-am luat hotararile cu cei prezent care de fiecare data au reprezentat doar 10-20% dintre membrii asociatiei. Nu putem obliga proprietarii sa vina la adunarea generala.
Logic si legal ar fi ca daca Instanta a decis nulitatea absoluta a Adunarii Generale, implicit si Hotararile luate atunci se vor anula. Poate cineva sa ma contrazica ? Daca da, va rog sa spuneti si motivul, dar asta numai citand vreun articol de lege !
Ce facem, daca, de exemplu, la acea Adunare Generala de acum 1-2 ani, s-a votat re-alegerea presedintelui si a Comitetului Executiv ? Eu zic ca se poate cere demiterea acestora si organizarea de urgenta a unei Adunari Generale (extraordinare sau nu, e mai putin important).
E cam greu daca intre timp, in 2016, s-a re-ales presedintele, dar Comitetul Executiv are alta componenta !
Va rog sa comentati ceea ce am scris eu aici ...
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
asa123, utilizator
Avem o asociatie formata din membrii care nu le pasa pe ce dau banii, dar sosotesc, fara a se implica in vreun fel.
Am spus mereu ,,terenul din jurul blocului, este al ADP-ului", fostul presedinte a cerut intr-o
adunare generala, plata a 5 lei pentru saparea lui. Repet. Situatia in asociatie este mult mai ampla si tensionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari lucian67 lucian67 buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei ... (vezi toată discuția)