avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari

buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei de locatari ( mentionez ca presedintele a cerut sa fie remunerat in baza L.230/2007,iar la adunariile tinute nu s-a putut alege un vicepresedinte si un comitet executiv,deoarece au fost putini membrii care s-au prezentat ...ex 6 membrii din 65)
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:01, 9 Martie 2017
Daca la adunarea generala convocata nu se strang suficienti proprietari se reconvoaca si se tine cu cati vin.
Au venit 6 din 65 atunci cei 6 iau hotarari obligatorii si pentru restul neinteresati sa participe la AG.

Pentru a fi motivati oamenii trebuie platiti. De ce nu remunerati presedintele asociatiei? Considerati ca toti trebuie sa faca munca voluntara? Este bataie de cap cu activitatea unei asociatii de proprietari.
Aveti in vedere ca atat presedintele cat si ceilalti din comitet prin faptul ca au fost de acord sa fie alesi in conducerea asociatiei si-au asumat responsabilitati fata de proprietari.
Daca nu isi indeplinesc atributiile cu responsabilitate sunt raspunzatori in fata legii si a proprietarilor.

Daca nu este presiune la apa, nu functioneaza liftul, nu este caldura, nu este curatenie si lumina pe casa scarii, ghena este infundata, s-a spart o conducta de apa R sau C, etc., etc., cine se ocupa de rezolvarea lor? Si gratis??

Cei 6 pot forma ei comitetul, se voteaza intre ei, nu este absolut nicio problema atata timp cat ad gen a fost reconvocata legal.
Presedinte poate fi cel care a obtinut cele mai multe voturi sau cel ales de ceilalti 5.
Faptul a cei 6 au inteles sa participe la adunare presupune ca sunt interesati de bunul mers al activitatii in asociatie.

Sa va povestesc cum a fost la noi. Din 60 au venit 9 la prima convocare, la reconvocare au venit 8, asa ca am luat hotarari si ptr restul si nu a putut nimeni sa comenteze si nici sa conteste hotararile in instanta. Este atat de simplu.

buna ziua, am vazut rasp dv-stra, dar din cei 6 membrii nici unul nu vrea sa isi ea raspunderea,de a fii presedinte, membru in comitetul executiv etc. intrebarea mea a fost daca o asociatie de locatari mai poate functiona fara presedintele asociatiei de locatari.
Sa clarificam aspectele
Dv initial ati precizat
daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei de locatari
,respectiv ati facut referire la legislatia care guverneaza asociatiile de locatari si ulterior ati revenit cu afirmatia
presedintele a cerut sa fie remunerat in baza L.230/2007

Legea nr 230/2007 opereaza in cazul asociatiilor de proprietari si nu de locatari cum ati precizat dv
Sunt aspecte distincte remunerararea reprezentantului legal al asociatiei de proprietari si alegerea unui vicepresedinte
Principal aeste ca asociatia sa fie reprezentatat de presedinte si comitet executiv
In cazuri in care presedintele de asociatie este in imposibilitate sa exericite atributiile ce ii revin,acesta poate numi un vicepresedinte dintre membrii comitetului executiv care sa preia provizoriu exercitarea responsabilitatilor presedintelui de asociatie
Verificati concret despre ce fel de asociatie de locatari sau de proprietari este vorba si studiati legislatia aferenta
lucian67 a scris:

din cei 6 membrii nici unul nu vrea sa isi ea raspunderea,


Si atunci cu ce ocazie s-au intrunit?
Sa schimbe opinii despre cine ar trebui sa isi asume raspunderea?
Daca sunteti asoc de locatari iar presedintele vrea sa fie remunerat conform L230/2007 a asoc de proprietari atunci sa se zbata sa merite remuneratia si sa transforme asoc de locatari in asoc de proprietari.
Daca nu vrea nimeni sa isi asume raspunderea atunci lasati-o in voia sortii si cand vor inchide furnizorii utilitatile poate se vor gasi cativa mai curajosi sa isi asume responsabilitatea.
Macar administrator aveti?
cyan a scris:

Daca la adunarea generala nu se strang suficienti proprietari se reconvoaca si se tine cu cati vin.
Au venit 6 din 65, atunci cei 6 iau hotarari obligatorii si pentru restul interesati sa participe la AG.
Cei 6 pot forma ei comitetul, se voteaza intre ei, nu este absolut nicio problema atata timp cat ad gen. a fost reconvocata legal.
Presedinte poate fi cel care a obtinut cele mai multe voturi sau cel ales de ceilalti 5.
Faptul a cei 6 au inteles sa participe la adunare presupune ca sunt interesati de bunul mers al activitatii in asociație.
Sa va povestesc cum a fost la noi. Din 60 au venit 9 la prima convocare, la reconvocare au venit 8, asa ca am luat hotărâri si ptr restul si nu a putut nimeni sa comenteze si nici sa conteste hotărârile in instanta. Este atat de simplu.

Adunarea Generală Reconvocată e valabilă numai dacă se face dovada anunțării tuturor proprietarilor, altfel se încalcă dreptul de reprezentare și de vot în Asociația de Proprietari, conform Legii 230/2007, Art. 24. - „(2) Dacă la prima convocare nu s-a întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, Adunarea Generală va fi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. (3) LA ADUNAREA GENERALĂ RECONVOCATĂ, DACĂ EXISTĂ DOVADA CĂ TOŢI MEMBRII ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI AU FOST CONVOCAŢI, HOTĂRÂRILE POT FI ADOPTATE, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.”
Dacă nu s-a făcut totul conform legii, anunțând toți proprietarii din Asociație pentru a ști când va fi o nouă Adunare Generală, Instanțele vor declara Nulitatea Absolută a acelei Adunări Generale !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2017
181074, utilizator

Alte discuții în legătură

Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)