avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate Diana_Rusu

Activitate Diana_Rusu

Eu sunt constienta de faptul ca acest uscator este bun comun.Faptul ca doar eu il utilizez nu reprezinta un abuz din partea mea deoarece eu nici o clipa nu le-am interzis accesul vecinilor mei.Doamna administrator a fost de altfel singura persoana care mi-a cerut un duplicat, pe care i l-am oferit fara ezitare, la fel cum as face cu orice alt vecin.

Problema mea este legata de modalitatea in care incearca aceasta doamna sa obtina acest spatiu,profitand probabil de faptul ca noi suntem noi proprietari.

Doamna este administrator al blocului de peste 20 de ani.Din ce am inteles de la ceilalti proprietari, doamna a mai incercat si acum ceva timp sa obtina acest uscator insa nimeni nu a fost de acord,inclusiv vechiul proprietar al apartamentului in care locuiesc.

Pe scara mai exista un spatiu care ar putea fi transformat intr-un birou,acest spatiu este folosit de un singur vecin,care locuieste de foarte mult timp in bloc, pe post de magazie.

Pe mine ma intereseaza doar metoda legala prin care doamna poate obtine acest spatiu.
Buna ziua,


M-am mutat recent intr-un apartament situat la parterul unui bloc.Acest apartament nu este prevazut cu un balcon, motiv pentru care pe palier exista un uscator.Vechiul proprietar este singurul ( desi uscatorul este bun comun) care detinea cheile uscatorului, pe motiv ca nimeni in cei 20 de ani nu i-a cerut cheia ( nici vecinii de palier - care detin balcon si nici cei de la etaj).

Acum, la 6 luni de la achizitionarea apartamentului, administratorul de bloc ( care administreaza doar cele 18 apartamente din bloc) doreste sa transforme acest uscator in biroul dumneaei.Sustine ca are o hartie de la primarie care ii permite acest lucru ( nimeni nu a verificat veridicitatea acestui document, intrucat nu s-a convocat o sedinta)
Doamna nu a organizat absolut nici o sedinta prin care atat eu, cat si ceilalti proprietari sa ne dam acordul ca acest spatiu sa fie transformat in asociatie.
Intrebarile mele sunt : 1.Este valabila legea care spune ca dumneaei trebuie sa obtina acordul a doar jumatate + 1 din nr total al proprietarilor sau aceea in care trebuie sa obtina acordul tuturor proprietarilor din bloc si in mod obligatoriu a celor ce se invecineaza pe verticala/orizontala uscatorului?

2.Daca un singur proprietar (eu - care ma invecinez cu uscatorul si am un perete comun ) nu semnez acordul este posibil ca dumneaei sa obtina castig de cauza?

3.Poate primaria sau orice alta instutie ,mai putin instanta, sa-i ofere doamnei un document prin care sa se ignore votul proprietarilor?


Multumesc.