Buna ziua. Am o fetita de 10 ani si mi-am depus cererea pentru a lucra de acasa care mi-a fost refuzata. Am cerut atunci sa mi se aprobe o cerere cu zile libere platite cu 75% si a spus ca si asta poate sa o refuze. Vad ca dl. avocat Victor Stanila pecizeaza: "Angajatorii nu pot refuza acest drept al părintelui câtă vreme munca nu poate fi prestată la domiciliu sau felul muncii nu permite aplicarea dispoziţiilor în legătură cu telemunca". Va rog sa ma lamuriti daca angajatorul poate sau nu refuza cererea unui parinte cu copil sub 12 ani. Multumesc.
Va multumesc tare mult pentru amabilitate. Eu am trecut pe activ fonduri de incasat iar pe pasiv numai fonduri incasate si tot imi da un pasiv mai mare. Daca as adauga pe pasiv si fondurile de incasat suma pe pasiv ar fi fabuloasa. Ideea este ca Fondurile incasate trecute in pasiv ca datorii nu au cum sa mai fie datorii ca doamna administrator a achitat restante la furnizori din fondurile incasate fie ca erau de rulment, reparatii sau penalitati ea tot ce a incasat a dat catre plata furnizorilor nu i-a tinut in casa sau banca. Asadar daca eu le trec in pasiv toate aceste fonduri unde se regasesc in activ ca in casa nu sunt. Mai este cazul sa trec in pasiv aceste fonduri chiar daca ele nu exista? Va rog tare mult sa ma ajutati ca am senzatia ca mai tare ma afund decat ies la suprafata... :(((((((
si eu tin evidenta contabila la o asociatie din august si nu am mai lucrat cu asociatii. Am mari nelamuriri la elementele de activ si pasiv. Daca ma puteti ajuta...
Avem asa: penalitati incasate si penalitati de incasat; fond de rulment incasat si de incasat, fond reparatii incasat si de incasat,
Intrebarea mea este in activ se trec cele de incasat si in pasiv cele incasate sau in pasiv se trece totalul fondului (si incasat si de incasat).
La gaze si la lumina mai sunt facturi cu minus, sume marisoare (ex: - 424,30) ceea ce inseamna ca proprietarii au avut facturi mai mari decat au consumat si din asociatie s-au platit mai multi bani noi avand un credit la furnizori deci ei sunt debitori la noi. Sumele cu minus ar trebui trecute in activ la debitori sau raman facturile catre proprietari cu 0 pana se ajunge la consumul respectiv si asta nu priveste elementele de activ si pasiv?
Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare un raspuns.