avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Zile libere parinti cu copii pana in 12 ani
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Zile libere parinti cu copii pana in 12 ani

Buna ziua. Am o fetita de 10 ani si mi-am depus cererea pentru a lucra de acasa care mi-a fost refuzata. Am cerut atunci sa mi se aprobe o cerere cu zile libere platite cu 75% si a spus ca si asta poate sa o refuze. Vad ca dl. avocat Victor Stanila pecizeaza: "Angajatorii nu pot refuza acest drept al părintelui câtă vreme munca nu poate fi prestată la domiciliu sau felul muncii nu permite aplicarea dispoziţiilor în legătură cu telemunca". Va rog sa ma lamuriti daca angajatorul poate sau nu refuza cererea unui parinte cu copil sub 12 ani. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 16 Martie 2020
nu poate refuza cererea atata timp cat depuneti declaratia pe proprie raspundere a celuilalt parinte si cererea d-voastra
Incercati sa faceti o plagere la ITM, cu toate ca nu stiu cat va poate ajuta, pentru refuzul angajatorului de a acorda aceste zile nu este prevazuta nicio pedeapsa sau organ de control...
Desi legea nu prevede imperativ, angajatorul poate refuza o astfel de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu plătit 75 la suta mr_raluca mr_raluca Buna ziua ziua ,care sunt formalitățile pentru a putea beneficia de concediu plătit 75 % pe timpul cat copii sunt lăsați acasa de la scoala in contextul ... (vezi toată discuția)
Buna seara. pot beneficia de aceste 4 zile lunare eu ca sot daca ... Seba44 Seba44 Buna seara. Pot beneficia de aceste 4 zile lunare eu ca sot daca sotia este in concediu de crestere a copilului in acel moment? (acum) (vezi toată discuția)
Telemunca art 118 indice 1 codul muncii vas22 vas22 Buna ziua, Poate beneficia salariatul de prevederile art 118 indice 1 Codul muncii pentru situatia in care celalalt sot se afla in concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)