avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Telemunca art 118 indice 1 codul muncii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Telemunca art 118 indice 1 codul muncii

Buna ziua,
Poate beneficia salariatul de prevederile art 118 indice 1 Codul muncii pentru situatia in care celalalt sot se afla in concediu crestere copil sau este casnic ?
art 118 indice 1 Codul muncii ,, La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii.
(2) În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentaţi legali sunt salariaţi, cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal, din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă. În cazul în care părintele sau reprezentantul legal se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, declaraţia pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal nu este necesară"
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vas22 , utilizator 10:45, 1 August 2023
Da, poate beneficia salariatul de prevederile art 118 indice 1 Codul muncii pentru situatia in care celalalt sot se afla in concediu crestere copil sau este casnic.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. pot beneficia de aceste 4 zile lunare eu ca sot daca ... Seba44 Seba44 Buna seara. Pot beneficia de aceste 4 zile lunare eu ca sot daca sotia este in concediu de crestere a copilului in acel moment? (acum) (vezi toată discuția)
Legea 19 andreanoandreea andreanoandreea Buna ziua, daca sotul meu lucreaza de acasa eu pot beneficia de legea 19?compania la care lucrez imi spune ca atata timp cat ei imi ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 buna ziua! care sunt condițiile privind acordarea de zile libere ... Alexandra Șerban Alexandra Șerban Buna ziua! Care sunt condițiile privind acordarea de zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a ... (vezi toată discuția)