avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. In cazul unui angajat care isi desfasoara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. In cazul unui angajat care isi desfasoara activitatea ...

Buna ziua. In cazul unui angajat care isi desfasoara activitatea de regim de telemunca sunt obligat sa:
1. sa le dau diurna?
2. sunt obligat sa trec in CIM o perioada minima pt desfasurarea activitatii fizice la un punct de lucru? Raportez perioada la un anumit interval de timp?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 16 Septembrie 2024
1. Nu

2. Legea 81/2018
art. 5
(1) Contractul individual de muncă se încheie și se modifică, după caz, pentru salariații care desfășoară activitatea de telemuncă, în condițiile prevăzute de Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
(2) În cazul activității de telemuncă, contractul individual de muncă conține, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează în regim de telemuncă;
b) perioada și/sau zilele în care telesalariatul își desfășoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator;
.....

Art. 118^1 C.mun.
(1) La cerere, salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condițiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția situațiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfășurarea activității în astfel de condiții.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu ca angajatul care desfasoara munca in regim ... ruxandra@humansource.ro ruxandra@humansource.ro Este obligatoriu ca angajatul care desfasoara munca in regim de telemunca sa vina la birou cel putun 1 zi pe luna pentru raportari? Multumesc (vezi toată discuția)
Telemunca - specificarea perioadei si/sau zilelor andrei/ andrei/ Din legea nr. 81/2018: (2) În cazul activității de telemuncă, contractul individual de muncă conține, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. ... (vezi toată discuția)
Contract tele-munca inregistrat in romania pentru lucru de la domiciliu in strainatate CV_user CV_user Buna ziua, As dori sa stiu, in primul rand, daca este posibil un contract de munca de la domiciliu sau tele-munca in IT/informatica, iar angajatul sa ... (vezi toată discuția)