Pe scurt: pana acum, am fost la asiguratorul celui vinovat(este vorba de o societate careia i-a fost suspendat de curand dreptul de emite si i-am prezentat unui reprezentant de-acolo situatia si pretentiile pe care le am. Dansul mi-a comunicat verbal punctul lor de vedere: daca am deschis dosar pe CASCO, ceea ce obtin de acolo este tot ceea ce port obtine. Legea romana interzice deschiderea a doua dosare pe acelasi eveniment. Mi-a spus ca tot ce pot face este sa retrag dosarul de la asiguratorul meu si sa il deschid la ei. Am vrut sa depun o cerere pentru a primi un raspuns oficial din partea lor, dar nu l-am depus pe moment ca nu stiam cum sa formulez. Am sunat la CSA si rapunsul scurt si sec a fost "adresati-va instantelor judecatoresti :) ).
Domnule fplopeanu, de ce spuneti "inedita"? Chiar nu a mai incercat nimeni asa ceva? mi se pare de bun-simt sa primesc cel putin fransiza, din moment ce nu sunt eu vinovat.
Am suferit un eveniment in urma caruia vehiculul meu a fost declarat dauna totala, vinovat de producerea evenimentului fiind celalalt sofer. Eu avand la data evenimentului o polita casco valabila, am deschis dosar la asiguratorul meu, urmand ca ei sa faca regres. Problema e ca in conditiile contractuale retin fransiza eveniment indiferent de cine se face vinovat in cazul accidentului.
Deasemenea, mi-au retinut si o fransiza pentru dauna totala in valoare de 40% din suma asigurata+ratele restante aferente politei casco.
Care este procedura prin care imi pot recupera de la asiguratorul celui vinovat fransiza eveniment, ratele restante si o parte din fransiza de dauna totala, intrucat daca mergeam pe RCA, mi-ar fi evaluat epava la doar 25%.
Consider ca trebuie sa imi dea si banii pe rate, intrucat de la data producerii evenimentului nu am mai putut folosi vehiculul, prin urmare nu mai aveam nevoie de casco.