avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare fransiza eveniment, dauna totala si rate ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare fransiza eveniment, dauna totala si rate restante de la asiguratorul vinovatului

Buna ziua!

Am suferit un eveniment in urma caruia vehiculul meu a fost declarat dauna totala, vinovat de producerea evenimentului fiind celalalt sofer. Eu avand la data evenimentului o polita casco valabila, am deschis dosar la asiguratorul meu, urmand ca ei sa faca regres. Problema e ca in conditiile contractuale retin fransiza eveniment indiferent de cine se face vinovat in cazul accidentului.
Deasemenea, mi-au retinut si o fransiza pentru dauna totala in valoare de 40% din suma asigurata+ratele restante aferente politei casco.
Care este procedura prin care imi pot recupera de la asiguratorul celui vinovat fransiza eveniment, ratele restante si o parte din fransiza de dauna totala, intrucat daca mergeam pe RCA, mi-ar fi evaluat epava la doar 25%.
Consider ca trebuie sa imi dea si banii pe rate, intrucat de la data producerii evenimentului nu am mai putut folosi vehiculul, prin urmare nu mai aveam nevoie de casco.
Cel mai recent răspuns: cstef , utilizator 19:54, 17 Octombrie 2013
Ati incercat sa deschideti dosar RCA pe aceste pretentii?
Poate ne impartasiti din aceasta experienta inedita ;)

Succes!
Pe scurt: pana acum, am fost la asiguratorul celui vinovat(este vorba de o societate careia i-a fost suspendat de curand dreptul de emite si i-am prezentat unui reprezentant de-acolo situatia si pretentiile pe care le am. Dansul mi-a comunicat verbal punctul lor de vedere: daca am deschis dosar pe CASCO, ceea ce obtin de acolo este tot ceea ce port obtine. Legea romana interzice deschiderea a doua dosare pe acelasi eveniment. Mi-a spus ca tot ce pot face este sa retrag dosarul de la asiguratorul meu si sa il deschid la ei. Am vrut sa depun o cerere pentru a primi un raspuns oficial din partea lor, dar nu l-am depus pe moment ca nu stiam cum sa formulez. Am sunat la CSA si rapunsul scurt si sec a fost "adresati-va instantelor judecatoresti :) ).

Domnule fplopeanu, de ce spuneti "inedita"? Chiar nu a mai incercat nimeni asa ceva? mi se pare de bun-simt sa primesc cel putin fransiza, din moment ce nu sunt eu vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fransiza la casco - dauna prin regres rca gabi_celt gabi_celt Masina mi-a fost lovita de un cetatean care are RCA la Carpatica. Eu am CASCO la Omniasig. Dorind sa deschid dosarul de dauna prin CASCO ca mai apoi sa se ... (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)