avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala

Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist care nu a acordat prioritate de trecere,venind politia si constatand ca este vinovat facandu-i dosar penal ptr. vatamare corporala si retinerea permisului .Am deschis dosar de daune la Generali unde sunt asigurat casco si dupa constatarea celor de la service, dauna este in proportie de 90 la suta totala ;celalalt avand asigurare RCA la Carpatica. Masina fiind in leasing la Porsche si pe societate inscrisa mai aveam de plata 9 rate,in jur de 1500 eu. Ce trebuie sa fac sa-mi primesc toti banii care sunt pe polita de asigurare casco adica 8000 Eu dupa 4 ani ,ca mi-au zis cei de la Generali ca nu o sa ii iau pe toti pentru ca Porsche face alte calcule scazand si cei 1500 de Eu diferenta de plata si valoarea epavei si alte comisioane.Normal nu ar fi sa-si recupereze banii din asigurarea celui vinovatsau sa se judece ei pentru ca eu am fost nevinovat sa nu mai zic ca trebuie sa platesc si urmatoarea rata nefolosinduma de masina ? Cum se procedeaza? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexutu , utilizator 08:53, 1 Iulie 2010
Cum sa primiti dvs. banii pentru dauna totala?Despagubirea se cuvine proprietarului (soc. de leasing).Puteti negocia in schimb, inchirierea unui alt autoturism, cu ratele achitate, considerate ca un avans pentru acesta.La momentul daunei totale, contractul se reziliaza si ca urmare nu veti mai plati rate.
La cele spuse de consultantul nucu$ adaug doar ca trebuie sa lasati societatea de leasing sa rezolve problema accidentului. Dv. incercati doar sa rezolvati problema cu inchirierea unei alte masini de la aceeasi firma, nu insa inainte de a citi cu atentie clauzele contractuale ale contractului de leasing pe care l-ati avut. Va urez multa bafta!
Procedura la dauna totala: Dvs ca utilizator al autoturismului cumparat in leasing, cu o imputernicire de la acesta, trebuie sa deschideti dosar de dauna, avand posibilitatea sa optati fie pe RCA-ul auto vinovat fie pe CSACO al auto pagubit. Eu va sfatuiesc sa deschideti pe CASCO pentru ca suma despagubita este mai mare si totodata este mai usor pt dvs, mai ales ca asigurator RCA de care spuneti este cunoscut ca rauplatnic. Urmeaza ca asiguratorul dvs v-a recupera de la asiguratorul RCA dauna platita, eventualele difrerente intre RCA si CASCO ramanand in sarcina sa - v. Normele RCA.
In ceea ce priveste suma despagubita, este normal ca asiguratorul CASCO sa platesa suma asigurata din care se scad: ratele neachitate pana la finalul contactului, fransiza de dauna totala si epava care poate reprezenta pana la 25% din suma asigurata. Despagubirea se achita proprietarului, adica firmei de leasing, care la randul sau, dupa ce scade ratele pe care le mai aveti de plata din contractul de leasing si eventual alte datorii restante, v-a deconta catre dvs restul de bani sau puteti opta sa incheiati un alt contract de leasing, suma din despagubire constituindu-se avans pt noul contract.
Va doresc succes !
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
Petre Nita, Expert judiciar
Va multumesc pt mesaje dar au trecut deja 30 de zile si tot ma amana cu plata stiu ca trebuie sa dea banii la firma de leasing dar nici acolo nu au ajuns si urmand ca ei dupa calcule sa-mi dea restul. M-a sunat ieri de la generali zicandu-mi daca nu cumva vreau sa pastrez epava la un pret de 3100 eu care fiind foarte mare am refuzat categoric ce sa fac cu ea mai ma costa 4000 reparatia si atunci eu cu ce ma aleg,cu nimic de ce am platit casco 3 ani .Am zis cai dau in judecata si le cer daune pt. nerespectarea contractului (in termen de cel mult 30 de zile de la deschiderea dosarului trebuie facuta plata) si pentru pierderile societatii.Sa nu mai zic ca ei isi recupereaza banii de la Carpatica.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
alexutu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala autoturism leasing razvan102683 razvan102683 Buna ziua. Vreau sa va intreb si eu cate ceva. Am avut un accdent rutier in data de 06.03.2010 din care a rezultat dauna totala a autoturimului meu. Cineva a ... (vezi toată discuția)
Rca vs casco, la o masina in leasing dorianar dorianar Salutare, cu o intrebare deranjez. Am fost implicat intr-un accident, incadrat ca tamponare, singura victima fiind eu - am refuzat sa merg la spital(avand doar ... (vezi toată discuția)
Facturi leasing anjinsan anjinsan Buna Ziua, AM avut o masina in leasing, iar in data de 17.03.2010 am avut un accident cu aceasta. S-a constatat dauna totala, urmand a fi despagubit. ... (vezi toată discuția)