Salutare, cu o intrebare deranjez. Am fost implicat intr-un accident, incadrat ca tamponare, singura victima fiind eu - am refuzat sa merg la spital(avand doar escoriatii pe incheieturile mainilor si frunte de la plansele de airbaguri.) Politia a suspedat permisul soferului vinovat si maine (azi) ma duc la sigurator (Astra) cu RCA-ul de la soferul vinovat. In cazul in care se constata dauna totala, este mai bine sa apelez cumva la CASCO al meu, decat la RCA-ul vinovatului? Mentionez ca ambele masini sunt in leasing si toat asigurarile sunt la acelasi asigurator. Iar in cazul de dauna totala, ce se intampla cu masina? ajunsa la inceputul celui de al 4-lea an de leasing? Imi da asiguratorul bani sau compania de leasing o alta masina? Multumesc.
De la inceput va recomand sa deschideti dosar de dauna pe CASCO. Dureaza mult mai putin si despagubirea este mai mare chiar daca este dauna totala. Fiind in leasing banii din despagubire la dauna totala , dupa cum prevede contractul nu cred sa va revina dv. Cititi cu atentie contractul de leasing si vedeti ce prevede pt. ca fiecare firma de leasing are conditiile ei.Deasemeni tot acolo veti gasi si raspunsul la intrebarea daca va da alta masina sau nu.
Multumesc mult pentru raspuns. Astazi m-am lamurit oarecum. Domnul de la asigurari a fost amabil si willing to help. Mai rar asa. Ca si oamenii de aici, din forum. Am deschis dauna pe Casco, caci plafoanele despagubirilor si uzura sunt mai bune. In final, l-am rugat cu lacrimi in gand ca si daca e dauna totala (eu fiind nevinovat) sa o facem sa fie doar dauna, nu totala. Valoarea maxima in al 4-lea an de leasing este de 9400 de euro iar eu mai am de plata la leasing 8 mii de euro, capital. Deci as fi ramas fara masina si fara 8 mii platiti pana in prezent. As fi ramas doar cu 1500 care cu greu mi-ar fi ajuns pentru un alt avans la o alta masina... (am semnale certe ca in tari civilizate in caz de dauna totala se primeste masina noua de la leasing sau asigurare.) Mai urmeaza o constatare zilele urmatoare cand se va desface partea din fata, avariata, a masinii, si se vor constata si alte daune. Mai am timp sa ma gandesc daca dorim dauna totala sau sa reparam. Daca reparam, mai platim 3 ani rate si vom merge intr-o masina despre care vom sta cu inima stransa daca a fost facuta bine...
Accident masina
no_body
Am fost lovit intr-o intersectie de catre un autoturism ce avea asigurare la omniasig, accident fara victime. Era valabila o intelegere intre parti, dar in ... (vezi toată discuția)