avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ajutor accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ajutor accident rutier

am avut un accident, rutier sambata. mi s-a facut rau la volan si am intrat pe contrasens si am avut o coliziune frontala cu un alt autoturism. masinile sunt varza,terminate. soferul din celalalt autoturism nu are nimik. l-a externat azi. nu are nici o fractura, nik. doar cateva zgarieturi. nu stiu ce sa fac in continuare. toate analizele si controalele medicale fff bune. oare cate zile de ingrijiri ii poate da un medic legist pe certificat? ce sa fac in continuare? mi-e frica mai ales de daume morale si materiale, de fapt de un proces civil. sa nu imi ceara mii de euro ca nu am. am asigurarea la carpatica. sigur ii va da dauna totala dar oare cum evalueaza astia masina (masina lui fiind in leasing). in evaluare oare porneste de la valoare de incheiere a contractului de leasing sau de la alta valoare, si apoi sa scada uzura. mi-e frica sa nu ii dea prea putini bani si apoi sa imi ceara mie cat nu face. va rog din suflet ajutati-ma. sunt disperata. mergeam la constanta la examene si mi s-a facut rau de la atata stres si oboseala. nu aveam viteza era in a 3a. problema e ca eu fiind lesinata nu am franat deloc. el are o frana de 12 m si i s-a oprit acul la 70 de km/h. la mine acul s-a dus la zero. nici nu mai stiu ce sa zic, sunt disperata. astep un rasp urgent. va multumesc din tot sufletul
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:36, 27 Iunie 2010
Eu cred ca ar trebui sa asteptati sa vedeti daca formuleaza plangere penala impotriva dvs.Mergeti si ajutati-l cu cheltuielile materiale facute in spital si poate nu depune plangere.
Cat priveste autoturismul, daca se stabileste ca are dauna totala, atunci asiguratorul este obligat sa-l despagubeasca.
Cred ca va agitati fara rost acum.Nu aveti ce face decat sa asteptati.Consultati un avocat care sa va insoteasca in cazul in care va formula plangere penala impotriva dvs.
Succes.
av.M.Hornea
eu am discutat cu el si familia. au zis ca nu depun plangere daca ne intelegem. mi-am oferit tot sprijinul in spital pt ca eram in saloane alaturate. au vorbit frumos, dar acum ce l mai mult mi s-a facut teama te asigaratorul meu si anume carpatica asigurari. am auzit ca sunt neseriosi. oricum ii vor da dauna totala pt ca masina e zob facuta. e masina noua de 2-3 ani, luata in leasing. nu stiu cum vor face astia evaluarea. pt ca am auzit ca le subevaluaeaza. in cazul in care vor primi bani putini automat ca vor face plangere penala. cel mai tare m-ar fi interesat cam cum sunt cei de la carpatica, cum fac evaluarea si in ce constau zilele de ingrijiri medicale date de medicul legist. avand in vedere faptul ca pe radiografii este perfect sanatos. si ca i-a dat drumul din spital azi dimineata, (accidentul avand loc sambata pe la 16:30). de la politie mi-au zis sa nu imi fac teama dpdv penal dar m-au speriat cunostintele in legatura cu carpatica asigurari. sunt disperata. nu stiu la ce sa ma astept. masina fiind relativ noua , marca logan, luata in leasing (deci exista o valoare reala a masinii stabilita prin contractul de leasing). poate sunt incoeerenta, dar totusi prin cate am trecut nu mai pot face fata si altele.va multumesc mult
Desbagubirea, inclusiv calculul valorii maxime de despagubire, se face conform normelor RCA stabilite de CSA prin ord. 5/2010 pe care trebuie sa le respecte toti asiguratorii, inclusiv cel la care dvs aveti asigurare si care in ultimul timp are un comportament mai aparte in ceea ce priveste doasarele de dauna.
Cat priveste dosarul penal, daca partea vatamata nu depune plangere penala si certificatul medicale este de pana la 60 zile ingrijiri medicale dosarul poate primi NUP.
Pentru mai multa siguranta puteti apela la un avocat specializat si eventual la un expert tehnic pentru consiliere in privinta dosarului de dauna.
Multa bafta !
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
Petre Nita, Expert judiciar
deci pana la urma aceasta societate de asigurari se poate abate de la niste norme legale? ipotetic vorbind daca masina valoreaza 10.000 euro ar putea sa o evalueze la 2-3 mii euro?
E dificil sa ne dam cu pararea cat valoarea masina, ce o sa faca asiguratorul, ce intentii va avea persoana pe care ati accidentat-o, astfel incat va trebui sa aveti rabdare ca evenimentele sa se desfasoare dupa cursul lor firesc, eventual, fiind 'secondata" de un avocat de pe raza dvs. teritoriala.

Alte discuții în legătură

Cum se poate solutiona un caz de daune rca si de ce acte este nevoie. laszlo82 laszlo82 Buna seara. De curand masin lui frate meu a suferit un acident rutier soferul find tata iar cel vinovat o persoan din PH dupa incident a venit Politia si a ... (vezi toată discuția)
Probleme dosar dauna rca danutzzuu2000 danutzzuu2000 Buna ziua, In data de 08.12.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia autoturismul condus de mine a fost grav avariat de un ... (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)