avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate fast

Activitate fast

Răspuns la discuția Inselaciune facuta in numele meu
Urgent plangere penala.
Va rugam a ne prezenta un punct de vedere in privinta desfasurarii unei licitatii.
Autoritatea Contractanta organizeaza o licitatie deschisa, avand drept criteriu de atribuire pretul cel mai scazut, cu finalizare electronica.

Dupa anuntarea castigatorului un operator economic a depus contestatie la CNSC.

• În cadrul motivării, Consiliul, în calitatea sa de organism de remediere, obliga autoritatea contractantă să elaboreze un addendum la procesul verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor, care să reflecte prin conţinutul său, care este adevăratul operator economic care a depus ofertă în cadrul procedurii de atribuire şi care este reprezentantul legal al acestuia, cu respectarea dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice, precum şi în domeniul concurenţial; să comunice ofertantului documentul în cauză, în conformitate cu dispoziţiile art. 33 alin. (4) teza 2 din HG nr. 925/2006.
• Având în vedere motivele expuse anterior, Consiliul , în baza dispoziţiilor art. 278 alin. (2) si (4) din OUG nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare, va admite contestaţia formulată de OPERATORUL ECONOMIC, în contradictoriu cu autoritatea contractantă;

• Pe cale de consecinţă, va obliga autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire nr. ..........şi a actelor subsecvente acestuia, inclusiv a adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. ............., precum şi remedierea procesului verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor nr. ...............şi reevaluarea ofertelor, conform celor precizate în motivare, cu desemnarea ofertei câştigătoare în baza dispoziţiilor art. 82 alin. (1) din HG nr. 925/2006 coroborat cu art. 200 alin (1) din OUG nr. 34/2006.
• În baza dispoziţiilor art. 278 alin. (6) din OUG nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare, va dispune continuarea procedurii, după aplicarea măsurilor dispuse, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii.

Va rugam a ne preciza daca Autoritatea Contractanta mai este obligata sa reia licitatia electronica.