avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela80

Activitate gabriela80

Buna!
Ai mai rezolvat problema asta? Ma intereseaza cum. MS
Buna ziua,

Tatal meu a semnat un contract in 2011 pentru o linie de credit intre un neam de-al sau si o banca, el avand calitatea de codebitor.
Contractul este pentru 12 luni cu prelungire automata.
Initial el nu a stiut acest lucru, faptul ca e linie de credit si nu credit normal si faptul ca nu e doar pe 12 luni ci se prelungeste automat. Practic el nu a citit contractul, dar l-a semnat. Acum incearca sa iasa din contractul asta, dar constata ca nu are nici un drept de reziliere sau de intrerupere a prelungirii automate. Banca ii comunica ca incetarea contractului se face cand hotaraste banca sau titularul. Bineinteles ca titularul nu este de acord, asta insemnand pentru el restituirea creditului. Intrebarea mea este daca e legal sa nu poata iesi din contract, desi este o parte din contract. A incercat sa solicite si transformarea acestei linii de credit in credit pe 12 luni, dar nici asa nu s-a putut.
Mentionez ca titularul are acum peste 70 de ani, nu-i avea cand a contractat linia, si ca banca i-a comunicat tatalui meu ca linia de credit poate sa continue pana la moartea titularului si ca in acest caz el, codebitorul, va trebui sa plateasca.
As vrea sa-mi spuneti, daca o actiune in tribunal i-ar aduce castig de cauza, avand in vedere aspectele legale.
Multumesc,