in 2009 am infiintat un srl exact in momentul in care a intrat impozitul forfetar. nu am desfasurat nici o activitate in iulie 2010 am suspendat activitatea pentru 3 ani iar acum sa reactivat de la sine.
la finante apar cu o datorie de 1600 lei (impozitul forfetar)
intrebarea mea este: cum pot sa ma scap de firma fara sa platesc aceasta suma la finante? exista varianta declararii falimentului? si daca da, cum se face? care sunt pasii de urmat?
cand am lucrat ca zilier, defapt credeam ca am contract de munca... eu m-am prezentat la locul de munca in urma unui anunt unde scria ca sa cauta muncitori si se angajeaza cu contract de munca.
asta e si motivul pentru care vreau sa ma asigur ca daca asi fi avut contract de munca asi fi beneficiat de CCC, pentru ca daca este asa, intentionez sa cer in instanta daune.
daca inloc de statutul de zilier de la prima firma unde am lucrat din 24.09.2012 pana 05.10.2012 mi s-ar fi facut contract de munca m-asi fi incadrat in cerintele legii? intreb asta pt ca am inteles ca se calculeaza luna intreaga si daca ai o fractiune muncita in acea luna.
daca e asa, intentionez sa cer daune suma de 17400 (reprezentand cuantumul alocatiei pe doi ani ), suma de care nu pot beneficia din cauza ca firma nu mi-a facut contract de munca
pot beneficia de indemnizatia prntru cresterea copilului in urmatoarea situatie?
copilul sa nascut in 05 08 2013
-in perioada 24.09.2012 pana 05.10.2012 am lucrat la firma X (figurez ca si zilier desi mi sa spus ca mi se va face contract de munca)
- din 09.10. 2012 pana in prezent la firma Y (cu acte in regula)
va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns (pozitiv sau negativ).