Buna seara. Sunt sofer angajat la o gradinita privata. Cu cateva zile in urma, am avut un incident in trafic, respectiv la intrarea pe o straduta in care nu aveam viteza, unul dintre copiii aflati in autoturism, a cazut si s-a lovit la cap. Copilul nu a cazut de pe bancheta, ci tocmai se ridicase in picioare si incerca sa se deplaseze pentru a-si schimba locul. Autoturismul nu este dotat cu scaune speciale pentru copii. Am lasat copilul acasa, am comunicat parintilor ce s-a intamplat, au inteles situatia, insa la 3 zile de la acest incident, s-au prezentat la gradinita in vederea depunerii unei sesizari cu privire la acest incident.
Angajatorii mei ma considera vinovat pentru cele intamplate si ma obliga sa demisionez sau ma retrogradeaza, obligandu-ma sa raman pe un salariu infim. Intrebarea mea este: este normala aceasta atitudine? au dreptul sa procedeze astfel? daca eu demisionez, mai pot da institutia in judecata pentru incalcarea drepturilor mele ca angajat? cum ma sfatuiti sa procedez? Nu sunt de acord sa lucrez pe salariul si postul propus. Va rog ajutati-ma cu un sfat! Multumesc!