avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate zeno42

Activitate zeno42

Bună ziua, lucrez la un liceu de telecomunicaţii din 1991 pînă astăzi unde predau cursuri şi laboratoare la materi tehnice de electronică şi telecomunicaţii. Din 1981 pina in 1991 am muncit la Romtelecom pe post de muncitor în specialitatea de telecomunicaţii, electromecanic reţea de telecomunicaţii. Diplomea de inginer din 1991 are specializarea: electronică şi telecomunicaţii.
Vechimea recunoscută în învăţământ, în vederea stabilirii drepturilor salariale în cadrul şcolii unde lucrez este de 24 de ani din 1991 fără perioada lucrată la Romtelecom
Va rog să mă îndrumaţi dacă pot fi încadrat cu vechimea în învăţămînt din 1981 sau trebue să rămîn cu vechimea din 1991 de cînd sunt încadrat că profesor.

Potrivit dispoziţiilor art. 139 , al. 1 din legea nr. 128/1997 privind statutul personalului didactic, instanţa a reţinut că \"Persoanele angajate în învăţământ, provenite din alte sectoare de activitate, care fac dovadă că au profesat în specialitatea înscrisă pe diplomă de studii şi care ocupă un post didactic în această specialitate, beneficiază de vechimea în muncă, că vechime recunoscută în învăţământ, în vederea stabilirii drepturilor salariale\". În acelaşi sens sunt dispoziţiile cuprinse în Ordinul nr. 3294/1998 al Ministerului Învăţământului, precum şi în Precizările nr. 27.034/1998, referitoare la stabilirea vechimii în învăţământ pentru persoanele provenite din alte sectoare de activitate, care au profesat în specialitatea înscrisă în diplomă de studii .

\"Textul de lege face vorbire de specializare nu de nivelul studiilor sau de funcţia în care a lucrat persoană respectivă, ori recurentul a lucrat în specializarea reţele electrice aşa cum s-a arătat încă din 1973 că muncitor, apoi că maistru şi apoi că subinginer. \"
[ link extern ] #
Nu stiu daca sunt azi am citit pe link, decizia, nu am cunostinte juritice .. de accea am adresat mai demult urmatoarea intrebare..... Buna ziua! Am si eu o intrebare si sper sa ma puteti lamuri. Sunt profesoar de materii tehnice (electronica si telecomunicatii) cu studii superioare si gradul I. Ca si vechime in invatamant am 22 ani din 1991, inainte am lucrat ca electromecanic(muncitor) in reteaua Romtelecom timp de 7 ani in specialitatea telecomunicatii. De ce nu mi se recunoaste si cei 7 ani ca vechime recunoscuta in învatamant deoarece am lucrat in specialitate electronica si telecomunicatii inscrisa pe diploma de studi ....... Sper sa fiu si eu intr-un caz similar ...rog un raspuns!
Ce spuneti de aceasta decizie!
Puteti sa imi explicati decizia de pe link?

[ link extern ]
acum am inteles, specialitatea este inginer in electronica si telecomunicatii, eu am crezut ca specialitatea este doar electronica si telecomunicatii cum sctie pe diploma mea de inginer la rubrica specializare si daca am lucrat in aceasta specializare ca muncitor se poate recunoaste ca vecime in invatamint conform acelui art. mai sus mentionat ....... va multumesc!
citatul este din ....Art. 1
Se aprobă Precizările nr. 27.034 din 18 februarie 1998 referitoare la stabilirea vechimii în învăţământ pentru persoanele provenite din alte sectoare de activitate, care au profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, cuprinse în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Va rog sa-mi dati un raspuns nu chiar in termeni juritici eu nefiind de specialitate. Ce inseamna "Care au profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii ....." inseamna neaparat angajat pe o functie de inginer in electronica sau e suficient daca a fost angajat ca electronist (functie de muncitor). Specific ca diploma la care fac referire este ......Diploma de inginer, in profilul electric , specializarea electronica si telecomunicatii

sau trebuia sa fiu angajat pe un post de inginer la Romtelecom, ca sa ma incadrez in lega care prevede si stabilirea vechimii în învăţământ ?
Daca cei de la Romtelecom ar certifica ca am lucrat in reteaua de telecomunicatii a orasului Timisoara, in specialitatea telecomunicatii, as avea sansa juritice ca pe baza Ordinul nr. 3294/1998 privind stabilirea vechimii în învăţământ pentru persoanele provenite din alte sectoare de activitate, care au profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii.

art.1 Se aprobă Precizările nr. 27.034 din 18 februarie 1998 referitoare la stabilirea vechimii în învăţământ pentru persoanele provenite din alte sectoare de activitate, care au profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, cuprinse în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. ...........sa mi se recunoasca si acea perioada lucrata la Romtelecom la stabilirea vechimii in invatamint.
De fapt predau continuturi teoretice si am activitate de laborator la scoala, cea ce am muncit practic inainte de 1991in cadrul retelei de telecomunicatii din Romtelecom.
Poate nu am fost eu destul de explicit in cartea mea de munca scrie electromecanic dar ca activitate am instalat si intretinut reteaua de telefonie, am instalat si am reparat terminale(aparate) de telecomunicatii si liniile de legatura la abonatii telefonici in institutii si firme din cadrul Romtelecom-ului deci eu consider ca am lucrat in specialitatea deelectronica telecomunicatii . In 1991 am terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si de atunci lucrez la un liceu de telecomunicatii unde predau materi tehnice: Sisteme de comutatie si de transmisiuni , Retele de telecomunicatii si Electronica analogica.