Buna ziua! Am si eu o intrebare si sper sa ma puteti lamuri. Sunt profesoar de materii tehnice (electronica si telecomunicatii) cu studii superioare si gradul I. Ca si vechime in invatamant am 22 ani din 1991, inainte am lucrat ca electromecanic(muncitor) in reteaua Romtelecom timp de 7 ani in specialitatea telecomunicatii. De ce nu mi se recunoaste si cei 7 ani ca vechime recunoscuta in învatamant deoarece am lucrat in specialitate electronica si telecomunicatii inscrisa pe diploma de studi la nivel de electromecanic retele de telecomunicatii.
Eu zic sa fiti serios, nu puteti pune o astfel de intrebare din moment ce nu ati lucrat in sistemul de invatamant ci in industria de Tc. in perioada celor 7 ani anteriori.
exista un ordin Ordinul nr. 3294/1998 privind stabilirea vechimii în învăţământ pentru persoanele provenite din alte sectoare de activitate, care au profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii
Ministrul educaţiei naţionale,
în baza prevederilor Legii învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările ulterioare, şi ale Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 690/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale, cu modificările ulterioare,
emite următorul ordin:
Art. 1
Se aprobă Precizările nr. 27.034 din 18 februarie 1998 referitoare la stabilirea vechimii în învăţământ pentru persoanele provenite din alte sectoare de activitate, care au profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, cuprinse în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2
Direcţia generală a învăţământului preuniversitar şi inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
eu nu inteleg ce inseamna in cadrul art1 .......care au profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii ..... eu am o diploma de inginer cu specealizarea in electronica si telecomunicatii, anterior eliberari ei am lucrat ca electro mecanic in reteaua Romtelecom.
Specializarea de electromecanic nu poate fi asimilata cu electronica si telecomunicatii.
Prin urmare, acea perioada in care ati lucrat ca si electromecanic nu se poate lau in considerae la stabilirea vechimii in invatamant, ci doar la stabilirea vechimii in munca,
Poate nu am fost eu destul de explicit in cartea mea de munca scrie electromecanic dar ca activitate am instalat si intretinut reteaua de telefonie, am instalat si am reparat terminale(aparate) de telecomunicatii si liniile de legatura la abonatii telefonici in institutii si firme din cadrul Romtelecom-ului deci eu consider ca am lucrat in specialitatea deelectronica telecomunicatii . In 1991 am terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si de atunci lucrez la un liceu de telecomunicatii unde predau materi tehnice: Sisteme de comutatie si de transmisiuni , Retele de telecomunicatii si Electronica analogica.