avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Activitate juridicvision

Activitate juridicvision

Nici nu stiti cat va multumesc. Ma voi prezenta la primul termen si nu doar la cel de-al doilea.. Acum realizez ce mult bine mi-ati facut spunandu-mi advarul.Am fost sfatuit si de alti juristi seriosi sa ma prezint. Site-ul vostru face cat mai multe birouri avocatesti la un loc.Va doresc numai bine.
Inca odata va multumesc pentru raspuns. Nici eu nu pot intelege de ce am fost sfatuit astfel, mai ales ca este vorba despre un proces important despre care multi vor auzi in presa. Nu pot sa va dau amanunte si nici date dar am fost sfatuit sa nu ma prezint la primul termen si sa astept citatia pentru termenul urmator. Dupa ce am fost la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii am fost indrumat aici la Tribunal spre a fi trimisa plangerea mea la Curtea Constitutionala, unica in masura sa combata anumite acte normative discriminatorii. Nu vreau sa ma pronunt asupra persoanei mele fiindca nu cred ca este bine aici, dar tot ce vreau sa va spun este ca ma lupt cu un minister care jongleaza pe bazele unei legi condamnate deja nu numai de mine si de presa dar mai ales de forurile internationale. Motiv pentru care si eu ma aflu intr-o atare situatie.Mai multe nu va pot spune decat ce veti afla din presa pe viitor.Prin urmare ceea ce mi s-a indicat ar fi fost o chicita avocaceasca sa nu ma prezint pe motiv ca ministerul fiind atat de puternic ar putea anula cererea mea de chemare in judecata prin interpusi iar daca nu sunt acolo ar introduce cererea mea si astfle procesul ar fi pe rol.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Nu am cerut judecarea dosarului in lipsa. Cineva mi-a spus ca ar fi mai bine sa sar primul termen fiindca voi primi pe urma citatie iar procesul se va pune pe rol si abia apoi sa ma prezint. Oare e mai bine asa? Oricum la Tribunal nu ar fi decat prima treapta inainte de Curtea Constitutionala.
Buna ziua,

Peste cateva zile am primul termen intr-un dosar de contencios adminitrativ conform legii 554 pe 2004 la Tribunalul...... Eu sunt unicul reclamant iar un minister paratul. In caz ca nu ma prezint la primul termen de judecata se poate anula procesul sau imi vor trimite citatie pentru un nou termen?

Cu mutumiri pentru raspuns......
Buna ziua,

Ma adresesz in calitate de persoana publica care a fost terfelita intr-o enciclopedie online prin diverse minciuni despre opera, viata si cariera sa. In momentul in care am incercat sa intervin, ”administratorii” respectivei enciclopedii mi-au interzis accesul fiindu-mi incalcat dreptul la opinie si libera exprimare conform Constitutiei Romaniei. Alaturi de insulte, calomnii pentru interzicerea dreptului la opinie pot chema in judecata respectivele persoane? Pot trece incalcarile respective sub incidenta articolelor de abuz in serviciu sub forma constinuanta dar administratorii respectivi nu sunt functionari publici desi in acceptiunea termenului de functionar public se include o persoana care detine o functie cu atributie publica. Atributia publica a acestor indivizi ar exista dar nu stiu daca juridic vorbind pot fi inclusi in acest cadru. Mai mult, pot cere despagubiri morale pentru anii in care mi-a fost terfelit numele in enciclopedia respectiva cu toate ca sunt unul dintre autorii cei mai apreciati pe plan mondial ai Romaniei. Va rog daca sunteti amabili sa-mi spuneti pentru abuzul de a-mi interzice anumite drepturi cum ar fi cel de opinie, de libera exprimare,ce articole pot trece in cererea de chemare in judecata? Mai mult de atat, au aparut nenumarate articole in presa care au subliniat faptul ca sunt cenzurate mult aspecte din opera si viata mea, intr-o tara in care Constitutia garanteaza dreptul la libera exprimare.

O alta problema o am in legatura cu o lege extrem de controversata si discriminatorie inca din anul 2006 cand a fost promulgata. Ea spune ca orice autor consacrat poate primi la iesirea la pensie inca jumatate din cuantumul pensiei. Deci militarii sau magistratii cu pensii mari vor primi mult mai mult decat un profesor universitar care are o pensie mai mica cu toate ca opera lui este mult mai relevanta si apreciata. Pentru aceasta problema am inteles ca trebuie sa dau in judecata Ministerul Muncii iar la prima sedinta sa implic neconstitutionalitatea legii si sa ma judec la Curtea Constitutionala. Intrebarea mea este daca Curtea Constitutionala admite cererea mea inseamna ca doar eu voi primi un alt cuantum sau toti ceilalti autori? Sau se va face o egalizare a veniturilor fiind impartite tuturor autorilor? Este foarte ciudat cum a putut trece de Parlament o astfel de lege discriminatorie.
Va multumesc.