avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se întâmplã dacã nu mã prezint la primul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se întâmplã dacã nu mã prezint la primul termen al cauzei?

Buna ziua,

Peste cateva zile am primul termen intr-un dosar de contencios adminitrativ conform legii 554 pe 2004 la Tribunalul...... Eu sunt unicul reclamant iar un minister paratul. In caz ca nu ma prezint la primul termen de judecata se poate anula procesul sau imi vor trimite citatie pentru un nou termen?

Cu mutumiri pentru raspuns......
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
juridicvision, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:13, 6 Februarie 2014
Daca dvs sau partea adversa ati solicitat judecarea cauzei in lipsa dosarul nu se suspenda.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Nu am cerut judecarea dosarului in lipsa. Cineva mi-a spus ca ar fi mai bine sa sar primul termen fiindca voi primi pe urma citatie iar procesul se va pune pe rol si abia apoi sa ma prezint. Oare e mai bine asa? Oricum la Tribunal nu ar fi decat prima treapta inainte de Curtea Constitutionala.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
juridicvision, utilizator
Nu puteți să ”săriți” peste termene, așa cum ați fost sfătuit.

Dacă sunteți legal citat și dacă niciuna dintre părți nu se prezintă și nici nu a solicitat judecarea cauzei în lipsă, instanța va suspenda judecata.

Nu înțeleg sfatul pe care l-ați primit. De ce să ”săriți peste termen”? Care ar fi scopul neprezentării la primul termen de judecată? Cu ce vă ajută asta?
Inca odata va multumesc pentru raspuns. Nici eu nu pot intelege de ce am fost sfatuit astfel, mai ales ca este vorba despre un proces important despre care multi vor auzi in presa. Nu pot sa va dau amanunte si nici date dar am fost sfatuit sa nu ma prezint la primul termen si sa astept citatia pentru termenul urmator. Dupa ce am fost la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii am fost indrumat aici la Tribunal spre a fi trimisa plangerea mea la Curtea Constitutionala, unica in masura sa combata anumite acte normative discriminatorii. Nu vreau sa ma pronunt asupra persoanei mele fiindca nu cred ca este bine aici, dar tot ce vreau sa va spun este ca ma lupt cu un minister care jongleaza pe bazele unei legi condamnate deja nu numai de mine si de presa dar mai ales de forurile internationale. Motiv pentru care si eu ma aflu intr-o atare situatie.Mai multe nu va pot spune decat ce veti afla din presa pe viitor.Prin urmare ceea ce mi s-a indicat ar fi fost o chicita avocaceasca sa nu ma prezint pe motiv ca ministerul fiind atat de puternic ar putea anula cererea mea de chemare in judecata prin interpusi iar daca nu sunt acolo ar introduce cererea mea si astfle procesul ar fi pe rol.
Nici nu stiti cat va multumesc. Ma voi prezenta la primul termen si nu doar la cel de-al doilea.. Acum realizez ce mult bine mi-ati facut spunandu-mi advarul.Am fost sfatuit si de alti juristi seriosi sa ma prezint. Site-ul vostru face cat mai multe birouri avocatesti la un loc.Va doresc numai bine.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
juridicvision, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara arystyna arystyna In luna august 2010 sotul meu a depus la tribunal o cerere ptr recalcularea pensiei alimentare pe motiv ca mai ai are un minor in intretinere, dar cand a fost ... (vezi toată discuția)
Apel suspendat conform art. 411, alin. (1), pct. 2 c cod procedura civila TF2017 TF2017 Buna ziua , in urma divortului a fost bagat apel la tribunal si sa dat decizia ; În temeiul aer. 411 alin.(1) pct. 2 C. proc.civ. dispune suspendarea ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie intretinere constan constan Buna ziua, Fostul sot cere sistarea pensiei de intretinere pe caz de boala ,pe care am obtinut-o in instanta . Avand in vedere ca starea de nevoie s-a ... (vezi toată discuția)