avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sistare pensie intretinere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sistare pensie intretinere

Buna ziua,
Fostul sot cere sistarea pensiei de intretinere pe caz de boala ,pe care am obtinut-o in instanta . Avand in vedere ca starea de nevoie s-a mentinut ,am facut intampinare si am depus documente doveditoare la instanta . Am cerut sa se judece in lipsa.La primul termen nu am primit citatie si cauza a fost amanata pentru ,,lipsa de procedura fata de parata,, , la un alt termen .Am cerut corespondenta la alta adresa decat cea de domiciliu,dar ei mi-au trimis citatia la adresa de domiciliu si mi-au lasat-o in cutia postala. Va intreb daca eu ar trebui sa aduc in vreun mod la cunostinta instantei ca am primit aceasta citatie pentru a nu se mai amana din nou cauza.
De asemenea intreb, nu ar fi trebuit sa-mi fie trimisa citatia si la adresa aleasa pentru corespondenta?
Mai am o intrebare.Eu am cerut ca aceasta cauza sa se judece in lipsa deoarece nu pot fi prezenta la termenul de judecata.
In citatie mi se spune / Sunteti chemata la instanta la data de... in calitate de parat. Daca eu am solicitat judecarea in lipsa in baza art.411,alin2 NCPC ,sunt obligata sa ma prezint la instanta in ziua cand se judeca cauza?
Cu multumiri.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
constan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 00:08, 14 Octombrie 2016
Nu sunteti obligata sa va prezentati la termenul cind sunteti citata.
Dar pentru asta trebuie sa trimiteti la dosar un inscris prin care veti solicita judecarea în lipsă.
Cererea o veti formula așa, dupa acest model:

Judecătoria....…
Dosar nr. …
Termen: …

Domnule Președinte,

Subsemnatul …., domiciliat în …., având calitatea de pârât în dosarul nr. …, aflat pe rolul Judecătoriei/Tribunalului/Curții de Apel …, formulez prezenta,

CERERE DE JUDECARE ÎN LIPSĂ,

a cauzei, în baza art. 411, alin. (1), pct. 2 teză finală Cod procedură civilă.

Data
Semnătura

Domnului Președinte al Judecătoriei............

Apoi puneti cererea în plic și o trimiți instanței, cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate judeca în lipsã un litigiu de muncã? dorudoru dorudoru Am o cunostiinta care in data de 17.12.2013 are primul termen de judecata Litigiu de munca pentru neacordarea drepturilor salariale. Atat faptul ca persoana in ... (vezi toată discuția)
Dosar suspendat conform art. 411 ncpc Adycristina Adycristina Daca la un dosar civil la rubrica Solutia pe scurt scrie Suspendat 411 ncpc ce inseamna si ce trebuie facut si daca se judeca (vezi toată discuția)
Neprezentarea celui citat la termenul stabilit de instanta eduuard eduuard Care sunt consecintele neprezentarii celui citat la termenul stabilit de instanta in ceea ce priveste o actiune civila, daca cel citat a solicitat pornirea ... (vezi toată discuția)