avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate judeca în lipsã un litigiu de muncã?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate judeca în lipsã un litigiu de muncã?

Am o cunostiinta care in data de 17.12.2013 are primul termen de judecata Litigiu de munca pentru neacordarea drepturilor salariale. Atat faptul ca persoana in cauza nu mai lucreaza de 2 ani la acest parat, angajator. A depus la dosar toate actele care le avea de la ITM. Dar problema este alta a cu ceva timp in urma a fost amenintata de oamenii fostului angajator. Reclamantei cea care are de luat bani pe vre-o 4luni de zile ,bani de concediu Acum ii este teama sa nu fie batuta pe strada de acest angajator sau de apropiatii patronului. Se poate judeca in lipsa reclamantei ? La dosar sunt toate dovezile scrise. si exista si niste expertize grafologige la politie care dovedesc falsurile facute de fostul angajator. Mentionam ca dosarul a fost depus in 20.05.2012 iar primul termen este in 2013 decembrie
Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:38, 2 Noiembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un litigiu de munca se poate judeca in lipsa daca partea respectiva a solicitat acest lucru instantei de judecata.
stiti cumva ce articol din noul cod de procedura civila si cum se face cererea catr instanta? Multumim



Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Art. 411 C.proc.civ.
(1) Judecatorul va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. cand niciuna dintre parti, legal citate, nu se infatiseaza la strigarea cauzei. Cu toate acestea, cauza se judeca daca reclamantul sau paratul a cerut in scris judecarea in lipsa.
(2) Cererea de judecata in lipsa produce efecte numai la instanta in fata careia a fost formulata.


Art. 223 - Judecarea cauzei în lipsa părţii legal citate
(1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel.

(2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte.

(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă.
Reclamanta doreste sa faca cerere catre instanta de judecata pentru judecarea cauzei in lipsa. ce articol trebuie sa scrie ? Nu doreste suspendarea ! ci judecarea cauzei in lipsa ei. pentru asta am inteles ca trebuie sa faca o cerere catre instanta



[Atunci când răspundeţi unui mesaj nu apăsaţi pe butonul "Citează", ci apăsaţi pe butonul "Răspunde"]
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Judecarea in lipsa Anca Puma Anca Puma Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti, care este temeiul de lege pe care se poate solicita judecarea unei cauze in lipsa? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Judecarea in lipsa in ncpc - temei legal iancu123 iancu123 judecarea in lipsa, conform carui articol din noul cod de procedura civila, se poate cere. (vezi toată discuția)
Cerere judecată cauzei in lipsa AndradaTuturiga AndradaTuturiga Buna ziua. Am o mare rugăminte, am un proces civil pentru un teren. Nu ma pot prezenta la proces si am nevoie de articolul care imi permite sa solicit ... (vezi toată discuția)