avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere judecată cauzei in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere judecată cauzei in lipsa

Buna ziua.

Am o mare rugăminte, am un proces civil pentru un teren. Nu ma pot prezenta la proces si am nevoie de articolul care imi permite sa solicit judecarea in lipsa.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: AndradaTuturiga , utilizator 22:49, 15 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 223 al.3 n.c.proc.civ.
Judecarea cauzei în lipsa părţii legal citate
(1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel.
(2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă.

Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu aveti nevoie de articol era suficient să treceți ca solicitați judecarea în lipsa a cauzei.
Multumesc

MARTA SIMONA PETRE a scris:

Art. 223 al.3 n.c.proc.civ.
Judecarea cauzei în lipsa părţii legal citate
(1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel.
(2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă.

APITOLUL III
Unele incidente procedurale

SECŢIUNEA a 3-a
Suspendarea procesului

Art. 411

Suspendarea voluntară

(1) Judecătorul va suspenda judecata:

1. când amândouă părţile o cer;

2. când niciuna dintre părţi, legal citate, nu se înfăţişează la strigarea cauzei. Cu toate acestea, cauza se judecă dacă reclamantul sau pârâtul a cerut în scris judecarea în lipsă.

(2) Cererea de judecată în lipsă produce efecte numai la instanţa în faţa căreia a fost formulată.

Asta era si nelamurirea mea. Daca ar trebui sa solicit judecata in baza art 411 ali (1) pct 2 din C. proc.civ.

Ioana Stoica a scris:

APITOLUL III
Unele incidente procedurale

SECŢIUNEA a 3-a
Suspendarea procesului

Art. 411

Suspendarea voluntară

(1) Judecătorul va suspenda judecata:

1. când amândouă părţile o cer;

2. când niciuna dintre părţi, legal citate, nu se înfăţişează la strigarea cauzei. Cu toate acestea, cauza se judecă dacă reclamantul sau pârâtul a cerut în scris judecarea în lipsă.

(2) Cererea de judecată în lipsă produce efecte numai la instanţa în faţa căreia a fost formulată.

Alte discuții în legătură

Judecarea in lipsa in ncpc - temei legal iancu123 iancu123 judecarea in lipsa, conform carui articol din noul cod de procedura civila, se poate cere. (vezi toată discuția)
Se poate judeca în lipsã un litigiu de muncã? dorudoru dorudoru Am o cunostiinta care in data de 17.12.2013 are primul termen de judecata Litigiu de munca pentru neacordarea drepturilor salariale. Atat faptul ca persoana in ... (vezi toată discuția)
Dosar suspendat conform art. 411 ncpc Adycristina Adycristina Daca la un dosar civil la rubrica Solutia pe scurt scrie Suspendat 411 ncpc ce inseamna si ce trebuie facut si daca se judeca (vezi toată discuția)