avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentarea celui citat la termenul stabilit de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentarea celui citat la termenul stabilit de instanta

Care sunt consecintele neprezentarii celui citat la termenul stabilit de instanta in ceea ce priveste o actiune civila, daca cel citat a solicitat pornirea actiunii respective?
Cel mai recent răspuns: eduuard , utilizator 16:55, 26 August 2015
Daca nu s-a cerut si judecarea in lipsa, si nici paratul nu se prezinta, cauza se va suspenda. Daca paratul se prezinta sau s-a cerut judecarea in lipsa, cererea de chemare in judecata se va judeca.
Iar in cazul in care procedura este necontradictorie, fiind incident de exemplu o simpla cerere cu caracter civil adresata instantei?
Consecintele difera, dupa cum s-a solicitat sau nu, judecarea in lipsa.
Art.411.Suspendrea voluntara.(1)Judecatorul va suspenda judecata:
2.cand niciuna din partile legal citate ,nu se infatiseaza la strigarea cauzei.Cu toate acestea,cauza se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.
Dar daca, de exemplu, se cere instituirea tutelei, petentul care nu se infatiseaza la chemarea instantei, sufera vreo decadere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea in lipsa in ncpc - temei legal iancu123 iancu123 judecarea in lipsa, conform carui articol din noul cod de procedura civila, se poate cere. (vezi toată discuția)
Cerere vasilecosuleanu vasilecosuleanu buna ziua. ma poate ajuta cineva? am actionat in proces civil pe o societate la care am muncit si avem primul temen pe 16.01.2018. ce se intampla daca nu ma ... (vezi toată discuția)
Informatii civil mihailetea mihailetea Ce inseamna:În temeiul art.411 alin.1 pct.2 din noul Cod de procedură civilă, suspendă judecata. Cu drept de recurs pe toată perioada suspendării. ... (vezi toată discuția)