avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

In luna august 2010 sotul meu a depus la tribunal o cerere ptr recalcularea pensiei alimentare pe motiv ca mai ai are un minor in intretinere, dar cand a fost infatisarea el a fost plecat in strainatate motiv ptr care am primit o incheiere in care i se spune ca in baza art. 242 ,pct. 2 Cod procedura civila, suspenda judecarea cauzei , din lipsa partilor. In luna decembrie 2010 a depus din nou ptr recalculare si i-a scazut de la 150lei la 110 lei (nu era angajat cu carte de munca si s-a luat in considerare salarul minim pe economie). Acum a primit o citatie de la tribunal in care i se aduce la cunostiinta ca are termen in 24 noiembrie 2011 la dosarul pe care l-a trimis in august.
Cum se poate ca sa vina citatie pe un dosar incheiat?
Ce se intampla daca nu se prezinta, el fiind plecat in strainatate?
Pensia ii scade din nou, el avand acum 510 salar pe cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: arystyna , utilizator 18:00, 15 Noiembrie 2011
nu am inteles : ce dosar a trimis in august?
Puteti vedea stadiul dosarului pe portalul instantelor de judecata
www.portal.just.ro
Pe citatie aveti indicat nr.de dosar si instanta la care judeca dosarul in prezent.
Poate acum este termen de recurs.

A ramas dosarul din august 2010 mai mult de un an in nelucrare dosarul acela a fost suspendat nu inchis.E citat in vederea discutarii perimarii,dc nu doreste continuarea dosarului nu se prezinta instanta constata perimarea si il scoate de pe rol,atunci se inchide.In dec 2010 a depus un nou dosar ala s a solutionat dar cel din august nu#-o
Judecata in dosarul din luna august a fost suspendata si deci dosarul nu a fost solutionat .(cel putin asta se intelege din ce spuneti dvs.)
Prin urmare, un dosar lasat in nelucrare mai mult de un an de la data suspendarii se perima.
Verificati daca pe citatia pe care ati primit-o nu se mentioneaza reducere pensie-perimare., pentru ca daca asa stau lucrurile , in data din 24.11 2011 instanta va constata perimarea.
aveti dreptate este trecut si perimare. Pe citatie scrie asa
sotul este chemat in instanta in ziua de 24 .11.2011ora 9.00 in calitate de reclamant in procesul cu fosta sotie in caliate de parat ptr Fond -pensie intretinere - recalculare pensie.
In caz de neprezentare se va trimite un inscris , judecata urmand a se face in lipsa.
PERIMARE
Prin inmanarea citatiei sub semnatura de primire personal sau prin reprezentantul legal sau conventional , ptr un termen de judecata, cel citat este prezumat ca are in cunostintasi termenele de judecata ulterioare aceluia ptr care citatia i-a fost inmanata.
Ce se intampla daca nu se prezinta? Trebuie sa fac dovada venitului sau?

Alte discuții în legătură

Divort ContSters227311 ContSters227311 buna ziua am si eu o intrebare akum un an am intentat divort sotului meu dupa o perioada am suspendat dosarul am facut o cerere la tribunal si mi sa dat actul ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol proces suspendat rose_lily rose_lily Buna! Am nevoie de ajutorul vostru. Pe scurt: in 2007 am avut un proces cu tatal baietelului meu , avand ca obicet obligatia de a face, adica sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cauzei, perimare alex1990 alex1990 Buna ziua tuturor, Am si eu o mica nelamurire.In urma cu aproximativ un an si jumatate mia fost retinut permisul de conducere pentru o prostie,evident ca nu ... (vezi toată discuția)