avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REPUNERE PE ROL PROCES SUSPENDAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REPUNERE PE ROL PROCES SUSPENDAT

Buna! Am nevoie de ajutorul vostru. Pe scurt: in 2007 am avut un proces cu tatal baietelului meu , avand ca obicet obligatia de a face, adica sa imi dea semnatura ca pot sa-i fac pasaportul,deoarece el nu era aici, noi nu aveam nici o relatie, despartiti. La mometul de atunci nu aveam sentinta privind incredintarea copilului. La unul din termene , eu nu m-am prezentat ,asa ca s-a suspendat procesul. Mentionez ca era in noiembrie 2007. Bun. In 2008 bam obtinut sentinta definitiva ptr incredintarea baietelului la mine. Problema este ca acum, el, a primit citatie prin care este chemat la judecatorie ptr acest dosar din 2007, dar la obiect este gresit: pensie intretinere fond, iar obiectul real era obligatia de a face. EU stiu ca repunerea pe rol se face de catre una din parti. Cum nici una din noi nu a cerut-o, neavand motiv, imi puteti spune cam ce s-a intamplat, dupa parerea voastra? Am termen pe 18 noiembrie, citatia a primit-o gresit ptr data de 8 noiembrie care era duminica si ptr un pensie intretinere. Doua lucruri distincte. Procesul a fost suspendat in 2007 in baza art 155 indice 1.
Vroiam sa merg maine sa vad cine si ce a facut,insa inainte as fi avut nevoie de cateva pareri.
Multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: rose_lily , utilizator 10:24, 8 Decembrie 2009
Este repus pe rol pentru perimare.Mai exact ramanerea in nelucru mai mult de 1 an.
Pare a fi o greseala, intrucat daca a intervenit perimarea, nu mai poate fi ceruta repunerea pe rol ci , eventual , se procedeaza la introducerea unei noi cereri de chemare in judecata.
rose_lily a scris:

EU stiu ca repunerea pe rol se face de catre una din parti. Cum nici una din noi nu a cerut-o, neavand motiv, imi puteti spune cam ce s-a intamplat, dupa parerea voastra?

Procesul a fost suspendat in 2007 in baza art 155 indice 1.


Cererea din acest dosar e perimata.
Dar este necesar ca instanta sa constate perimarea.
Pentru a constata perimarea, instanta, din oficiu, repune cauza pe rol si citeaza partile.

Verificati totusi daca e vorba despre acelasi dosar, avand in vedere neconcordantele pe care le-ati aratat mai sus.
Am verificat si e acelasi dosar, cred ca pe citatia lui s-a gresit. In concluzie, sa ma prezint in 18? Pe noi nu ne mai intereseaza acest proces, lucrurile rezolvandu-se intre timp.
Multumesc mult pentru raspunsuri
Am primit citatie pentru 24 ianuarie . Ce ar trebui sa fac ? Este al doilea termen.Se poate sa depun un inscris prin care solicit instantei perimarea cauzei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere dosar ContSters205062 ContSters205062 buna ziua, cam care este termenul de prezentare in instanta cine il hotaraste,intr-un dosar de divort unde la prima infatisare ambele parti nu s-au ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara arystyna arystyna In luna august 2010 sotul meu a depus la tribunal o cerere ptr recalcularea pensiei alimentare pe motiv ca mai ai are un minor in intretinere, dar cand a fost ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol(recurs) ContSters281842 ContSters281842 ESTE POSIBIL REPUNEREA PE ROL DE DOUA S-AU MAI MULTE ORI A UNUI PROCES(RECURS)INTR-UN INTERVAL DE UN AN DE ZILE,S-AU LA DOI ANI DE ZILE?(MENTIONEZ FAPTUL CA NU ... (vezi toată discuția)