avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... REPUNERE PE ROL(RECURS)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

REPUNERE PE ROL(RECURS)

ESTE POSIBIL REPUNEREA PE ROL DE DOUA S-AU MAI MULTE ORI A UNUI PROCES(RECURS)INTR-UN INTERVAL DE UN AN DE ZILE,S-AU LA DOI ANI DE ZILE?(MENTIONEZ FAPTUL CA NU AM PUTUT FI PREZENT LA ULTILILE DOUA PROCESE,PRIMUL FIIND LA DATA DE 01-11-2011,SI CEL DE-AL DOILE-A PROCES,PE DATA DE 12-02-2013.AMBELE PROCESE FIIND SUSPENDATE PE MOTIVUL NEPREZENTARII AMBELOR PARTI CITATE.CE SE MAI POATE FACE PENTRU A NU FI ANULAT DOSARUL????)VA MULTUMESC!
dosarele nu se anuleaza, ci cauzele se perima / perimeaza dupa: Art. 248 Cod Procedura Civila. Calculul termenului de perimare

DECI SA INTELEG CA SE MAI POATE REPUNE A DOUA OARA PE ROL RECURSUL?VA MULTUMESC !
Daca dosarul a ramas in nelucrare timp de 1 an, sanctiunea este perimarea.

Si daca a intervenit perimarea va trebui sa introduceti din nou actiunea.
Buna ziua,

dosarele in care partile nu se prezinta desi legal citate si niciuna dintre parti nu a cerut judecata in lipsa, se vor suspenda. Ulterior dosarul se poate repune pe rol DE CATE ORI ESTE SOLICITAT ACEST LUCRU, pana se implineste termenul de perimare.
Solutii : trimiteti la dosar o cerere in care aratati ca solicitati judecata in lipsa sau va prezentati la termenul de judecata. Dosarul se va finaliza intr-una dintre urmatoarele variante : fie se judeca si se da o solutie, fie ramane un an in nelucru si atunci se perima ( se desfiinteaza).
Recusrul dvs suspendat pentru a-2-a oara poate fi repus pe rol la cererea oricarei parti, cu plata taxei de timbru aferenta.

Zi buna,
Avocat Costi Boncu
STIMATE DOMN AVOCAT VA MULTUMIM PENTRU INFORMATIILE OFERITE DE DUMNEAVOASTRA!

Alte discuții în legătură

Repunere dosar ContSters205062 ContSters205062 buna ziua, cam care este termenul de prezentare in instanta cine il hotaraste,intr-un dosar de divort unde la prima infatisare ambele parti nu s-au ... (vezi toată discuția)
Perimat ContSters236934 ContSters236934 Sunt parat intr-un proces de partaj de prin 2010, reclamanta este plecata din tara. Istoric: 07/05/2010 Amânat Solutie: pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)
Perimare proces suspendat (plângere contravetionala) Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am deschis un proces prin care contest o amenda primita pentru neplata rovinietei. La primul termen s-a suspendat judecata pentru ca nu am depus ... (vezi toată discuția)