avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea cauzei, perimare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea cauzei, perimare

Buna ziua tuturor,
Am si eu o mica nelamurire.In urma cu aproximativ un an si jumatate mia fost retinut permisul de conducere pentru o prostie,evident ca nu am semnat procesul verbal,a2a zi am mers la tribunal si am depus contestatie.Dupa ceva timp am fost chemat in instanta dar din anumite motive personale nu am putut sa ajung in ziua respectiva la tribunal la sedinta de judecata.Ca urmare a neprezentarii mele am primit ca raspuns:
10/02/2010 Suspendat
Solutie: Încheiere –În termeiul art. 242 pct. 2 c.p.c. suspendă judecata cererii.
Astazi in data de 20.06.2011 am primit din nou plic de la tribunal sa ma prezint pe data de 23,06,2011 la tribunal pentru un nou termen?
Lamuritima si pe mine va rog frumos de ce a mai venit un astfel de plic?in caz de neprezentare in data stabilita ce se poate intampla?ce ma sfatuiti sa fac.
Va multumesc anticipat si astept opiniile dumneavoastra cat mai curand posibil:">
Cel mai recent răspuns: alex1990 , utilizator 17:33, 21 Iunie 2011
probabil că IPJ-ul a solicitat repunerea cauzei pe rol, au depus întâmpinare și au solicitat judecata și în lipsa. dacă este așa, cauza nu se va mai suspenda și se poate judeca și fără dv.stră. vă sfătuiesc, dacă aveți motive pentru admiterea plângerii să vă prezentațila termen și să prezentați instanței probele și motivele dv/tră, dacă nu, puteți să nu vă prezentați și se va judeca și fără dv/tră, doar în baza probelor administrate de IPJ.
scuze pentru răspunsul anterior. nu am fost atentă că termenul la care s/a suspendat este anul trecut. în această situație nu trebuie să vă mai prezentați, pentru că dosarul a rămas în nelucrare mai mult de un an s/a perimat. și cu dv/tră și fără dv/tră instanța doar va constata această perimare.
deci cel mai bine ma sfatuiti sa ma duc?in caz ca pierd mi se poate mari perioada pe care mi-a fost retinut permisul sau ramane aceeasi?
deci haideti sa va explic mia fost retinut permisul pentru o prostie undeva pe la inceputul lunii noiembrie 2009 am primit termen pentru infatisare pentru data de 10.02.2010,la aceea data nu mam prezentat si am primit aceasta solutie 10/02/2010 Suspendat
Solutie: Încheiere –În termeiul art. 242 pct. 2 c.p.c. suspendă judecata cererii.
astazi 20.06.2011 mi-a venit o alta instiintare pentru o noua infatisare pe data de 23.06.2011.in acest caz care este sfatul dumneavoastra? va multumesc
perioada va rămâne aceeași. nu se poate schimba pentru că dacă este vorba de perimare, instanța vă va întreba cel mult dacă aveți vreo dovadă că ați făcut ceva dv/tră sau IPJ/ul în toată această perioadă de un an , dacă există dovezi în sensul că ați întrerupt curgerea acestui termen. nu se va pune în discuție fondul cauzei.

Alte discuții în legătură

Suspendare proces alex1990 alex1990 Buna ziua am si eu o intrebare si totodata o nelamurire.Anul trecut in data de 10 octombrie mia fost retinut permisul de conducere si pe 23 ... (vezi toată discuția)
Tip solutie incheiere cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, ma confrunt cu o problema : nu inteleg solutia data de tribunal. Este vorba de un caz de suspendare al permisului auto..in primavara am facut recurs ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unei cauze secondary protocol secondary protocol Ce se intampla daca nici una din parti nu se prezinta la termenul de judecata(intr-un proces civil) si nici nu se depun documente? Din cate cunosc judecatorul ... (vezi toată discuția)