Buna ziua, ma confrunt cu o problema : nu inteleg solutia data de tribunal. Este vorba de un caz de suspendare al permisului auto..in primavara am facut recurs si solutia a fost in baza preved art 242 alin 1 pct 2 suspenda judecarea recursului, am facut revizuire recurs si acum cateva zile s a afisat : respinge cererea de repunere pe rol, mentine masura suspendarii , tip solutie : incheiere. Nu inteleg ce trebuie sa fac mai departe...trebuie sa predau permisul la politie sau sa astept sa se afiseze o noua data de prezentare la tribunal? Ce inseamna solutia data? Va multumesc mult pt lamuriri. Cazul e din 2012. Se poate prescrie? Amenda am platit o atunci.
Potrivit art. 242 alin. 1 plc. 2 cod pr. civila (vechi) cauza s-a suspendat pentru lipsa partilor , intrucat nu v-ati prezentat si nici nu ati cerut judecarea in lipsa . Dupa suspendare , partea interesata poate formula cerere de repunere pe rol in termen de un an de la suspendare , in caz contrar, dupa un intervine perimarea . In cazul dvs. daca a trecut mai mult de un an de la suspendare , recursul este perimat , si hotararea primei instante a ramas definitiva. Nu ati precizat obiectul procesului .
Daca era vorba de o contestatie la un proces verbal de amenda si suspendarea permisului , va trebui sa depuneti permisul pentru a incepe sa curga perioada pentru care a fost suspendat.
Daca nu a trecut un an de la suspendare , formulati cerere de repunere pe rol si continuarea judecatii.
Poate nu m-am facut inteles.Va redau exact solutiile :
In primavara 2014 : Tip solutie: Suspendat
Solutia pe scurt: În baza prevederilor art. 242, alin 1, pct.2 Cod procedură civilă suspendă judecarea recursului
Document: Încheiere - Suspendare
In toamna 2014 : Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de repunere pe rol. Menţine măsura suspendării.
Document: Încheiere de şedinţă
Cand am sunat la tribunal sa intreb ce e de facut pe mai departe mi s-a spus sa astept sa afiseze pe internet pe site-ul lor oficial. (stiti dvs care ).....de 3 luni tot astept...