avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... tip solutie incheiere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

tip solutie incheiere

Buna ziua, ma confrunt cu o problema : nu inteleg solutia data de tribunal. Este vorba de un caz de suspendare al permisului auto..in primavara am facut recurs si solutia a fost in baza preved art 242 alin 1 pct 2 suspenda judecarea recursului, am facut revizuire recurs si acum cateva zile s a afisat : respinge cererea de repunere pe rol, mentine masura suspendarii , tip solutie : incheiere. Nu inteleg ce trebuie sa fac mai departe...trebuie sa predau permisul la politie sau sa astept sa se afiseze o noua data de prezentare la tribunal? Ce inseamna solutia data? Va multumesc mult pt lamuriri. Cazul e din 2012. Se poate prescrie? Amenda am platit o atunci.
Cel mai recent răspuns: cafeaculapte , utilizator 13:11, 4 Noiembrie 2014
Potrivit art. 242 alin. 1 plc. 2 cod pr. civila (vechi) cauza s-a suspendat pentru lipsa partilor , intrucat nu v-ati prezentat si nici nu ati cerut judecarea in lipsa . Dupa suspendare , partea interesata poate formula cerere de repunere pe rol in termen de un an de la suspendare , in caz contrar, dupa un intervine perimarea . In cazul dvs. daca a trecut mai mult de un an de la suspendare , recursul este perimat , si hotararea primei instante a ramas definitiva. Nu ati precizat obiectul procesului .
Daca era vorba de o contestatie la un proces verbal de amenda si suspendarea permisului , va trebui sa depuneti permisul pentru a incepe sa curga perioada pentru care a fost suspendat.
Daca nu a trecut un an de la suspendare , formulati cerere de repunere pe rol si continuarea judecatii.
Poate nu m-am facut inteles.Va redau exact solutiile :
In primavara 2014 : Tip solutie: Suspendat
Solutia pe scurt: În baza prevederilor art. 242, alin 1, pct.2 Cod procedură civilă suspendă judecarea recursului
Document: Încheiere - Suspendare
In toamna 2014 : Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de repunere pe rol. Menţine măsura suspendării.
Document: Încheiere de şedinţă
Cand am sunat la tribunal sa intreb ce e de facut pe mai departe mi s-a spus sa astept sa afiseze pe internet pe site-ul lor oficial. (stiti dvs care ).....de 3 luni tot astept...
Va rog mult sa ma ajutati cu o explicatie a solutiei scrise mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna? cafeaculapte cafeaculapte In primavara 2014: tip solutie suspendat solutia pe scurt in baza prevederilor art 242 alin 1 pct 2 cod procedura civila suspenda judecarea ... (vezi toată discuția)
Mi s-a respins cererea de repunere pe rol. ce trebuie sa fac mai departe? cafeaculapte cafeaculapte Pe scurt: mi s-a suspendat permisul auto, am facut contestatie si am ajuns in stadiul acesta : Tip solutie: Încheiere Solutia pe scurt: Respinge cererea de ... (vezi toată discuția)
Ajutatima va rog cu un articol cu privire la recursul fata de ... Roman85 Roman85 Ajutatima va rog cu un articol cu privire la recursul fata de decizia de perimare aceasta find decizia tribunalului Braila ... (vezi toată discuția)