avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare proces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare proces

Buna ziua am si eu o intrebare si totodata o nelamurire.Anul trecut in data de 10 octombrie mia fost retinut permisul de conducere si pe 23 octombrie am depus plangere contraventionala la tribunalul Galati.Pe data de 10.02.2010,am avut prima infatisare,din motive medicale nu am reusit sa ajung la proces.
Am verificat pe internet si sa dat solutie in cazul procesului meu :ncheiere –În termeiul art. 242 pct. 2 c.p.c. suspendă judecata cererii. si acum nu stiu ce sa fac?cum trebuie sa procedez #-o?trebuie sa predau permisul la politie #-o?

Va rog frumos sa ma lamuriti ce trebuie sa fac:(:(?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns.:)

Cu multa stima si cu mult respect Cristian Alexandru Bahrim.
1-In conformitate cu disp art 245 Cod procedura civila ,puteti solicita prin cerere redeschiderea procedurii de judecata
La termen veti prezenta documentele medicale care sa justifice lipsa de la termenul anterior
2-Daca tot precizati ca nu a-ti predat permisul,practic aveti mai multe exemplare,sau la data de 10 octombrie va retinut copia?
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
in primul rand, daca aveti permisul retinut, cum il mai predati? in al doilea rand, daca aveti procesul suspendat sa stiti ca paote ramane suspendat maxim un an, timp in care puteti oricand sa repuneti cauza pe rol.. ar fi indicat ca in tot acest timp sa numai savarsiti nici o contraventie rutiera.. in interesul dvs.. asta daca aveti permisul.. daca nu il aveti, fiind retinut, ar fi indicat sa repuneti cauza pe rol si sa va duceti sa scoateti certificat de grefa.. cu ala va scoateti o dovada de permis cu drept de circulatie..
Eu dupa ce am depus plangerea la judecatoria Galati,imediat am scos certificat de grefa si am fost la politia rutiera si mi-am ridicat permisul.Deci permisul de conducere este acum la mine si eu asta nu inteleg acum ce trebuie sa fac acum raspunsul de la proces fiind acesta ''Incheiere –În termeiul art. 242 pct. 2 c.p.c. suspendă judecata cererii'',ce trebuie sa fac?trebuie sa predau permisul la politia rutiera?(ca imi este ca daca nu il predau sa nu cumva sa imi mareasca perioada de suspendare de la 30 la 60 de zile)

Astept un raspuns,va multumesc mult.
~ Conținut șters la cerere ~
In termen de 20 zile de la comunicarea solutiei de suspendare poti face recurs si/sau in decurs de 1 an poti face orice act care intrerupe cursul suspendarii cu o cerere de repunere pe rol a cauzei

Alte discuții în legătură

Suspendarea cauzei, perimare alex1990 alex1990 Buna ziua tuturor, Am si eu o mica nelamurire.In urma cu aproximativ un an si jumatate mia fost retinut permisul de conducere pentru o prostie,evident ca nu ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis vernea vernea Am o intrebare, daca mi-a fost suspendat permisul si am facut contestatie, moment in care am recapatat permisul, dar cauza a fost suspendata pentru ... (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)