Am o intrebare, daca mi-a fost suspendat permisul si am facut contestatie, moment in care am recapatat permisul, dar cauza a fost suspendata pentru neprezentarea partilor, CURGE TERMENUL DE PRESCRIPTIE DE 6 LUNI SAU NU CURGE?
SUNT OBLIGAT SA PREDAU PERMISUL SI SA NU MAI CONDUC PE PERIOADA SUSPENDARII?#-o
Conform OUG 195 Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.
Ciudat este ca nu s-a prezentat politia
Poate va referiti la termenul de perimare?
nu s-a prezentat politia si nici intampinare nu a trimis, eu nu m-am prezentat si nu am scris in cerere de art.242 cpc astfel ca, cauza a fost suspendata. Acuma problema este ca eu am permis de conducere de cand am depus cererea la judecatorie, dar fiind procesul suspendat ce sa fac sa duc permisul la politie sau nu? Daca ajunge sa se perime si curge termenul de prescriptie de 6 luni de la data suspendarii cauzei atunci pot sa zic ca am scapat in ideea ca: dupa suspendarea cauzei zic ca este proces pe rol si nu este definitv, iar dupa implinirea termenului de un an cand cauza se perima deja a trecut termenul de prescriptie.
Am sanse de scapare sau nu?
Nu, nu ati scapat pentru ca in momentul in care intervine perimarea e ca si cum nu ati fi facut contestatie deci pv ramane valabil, ca urmare trebuie sa predati permisul din acel moment
Nu inteleg la ce va referiti cu acel termen de prescriptie de 6 luni, nu intervine un asemenea termen
Parerea mea este ca trebuie sa repuneti cauza pe rol inainte de perimare si sa incercati anularea pv pentru ca oricum nu aveti nimic de pierdut
Plangerea contraventiuonala , nejudecandu-se inca , cauza fiind in stare de suspendare , pana la constatarea perimarii acesteia , veti beneficia in continuare de prmisul de conducere , pe care trebuie sa il predati ulterior ramanerii definitive a hotararii de perimare , in termen de 15 zile.