avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel suspendat conform art. 411, alin. (1), pct. 2 C ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel suspendat conform art. 411, alin. (1), pct. 2 C Cod procedura civila

Buna ziua ,
in urma divortului a fost bagat apel la tribunal si sa dat decizia ;
În temeiul aer. 411 alin.(1) pct. 2 C. proc.civ. dispune suspendarea judecării cauzei. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării.

Ce sa intamplat de fapt?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:02, 1 Februarie 2019
Nu v-ati dus niciunul la proces si instanta a considerat ca nu mai sunteti interesati. Nu ati cerut nici judecarea in lipsa.
Liliana Gradinaru a scris:

Nu v-ati dus niciunul la proces si instanta a considerat ca nu mai sunteti interesati. Nu ati cerut nici judecarea in lipsa.

Cum spunea și Dna Liliana Gradinaru, nu s-a prezentat nimeni la termen:

„Art. 411: Suspendarea voluntară
(1)Judecătorul va suspenda judecata:
2.când niciuna dintre părţi, legal citate, nu se înfăţişează la strigarea cauzei. Cu toate acestea, cauza se judecă dacă reclamantul sau pârâtul a cerut în scris judecarea în lipsă.”
Intrebarea este daca vreti sa va judecati sau nu?
Se p0ate repune pe rol daca va intereseaza.
Buna ziua, langa cererea de repunere in rol de pot sa depun si cerere ca sa nu trebuie sa fim prezente la proces?
Da. Cereti sa se judece si in lipsa dv. Totusi, aveti grija, anumite drepturi procedurale le puteti pierde astfel.
Judecarea in lipsa nu inseamna sa nu va interesati de dosar, sa nu mergeti sa vedeti ce a dispus instanta dupa fiecare termen etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere judecată cauzei in lipsa AndradaTuturiga AndradaTuturiga Buna ziua. Am o mare rugăminte, am un proces civil pentru un teren. Nu ma pot prezenta la proces si am nevoie de articolul care imi permite sa solicit ... (vezi toată discuția)
Dosar suspendat conform art. 411 ncpc Adycristina Adycristina Daca la un dosar civil la rubrica Solutia pe scurt scrie Suspendat 411 ncpc ce inseamna si ce trebuie facut si daca se judeca (vezi toată discuția)
Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)