Multumesc pentru raspuns, voi incerca sa gasesc un avocat dar as mai avea o intrebare - in conditiile in care victima nu a fost spitalizata(cum presupun si cum m-a informat/dezinformat politistul) care e pedeapsa maxima pentru aceasta infractiune?
As avea nevoie de un sfat pentru urmatoarea situatie:
- am accidentat usor o persoana pe trecerea de pietoni;
- in acceasi zi dar la cateva ore dupa producerea accidentului victima a fost la spital unde a fost vazuta de medicul de garda dar fara a fi internata;
- ulterior(in aceeasi zi) am fost chemata la politie unde mi s-a deschis un dosar si mi-a fost retinut permisul;
Dupa curgerea termenului legal pentru ca victima sa depuna plangerea am fost la politie pentru a afla ce s-a intamplat cu dosarul; d-l politist mi-a comunicat ca victima nu a depus plangere si ca dosarul a fost trimis la procuratura;
Pentru ca deja trecusera 3 luni de la expirarea dovezii initiale am depus o cerere de prelungire la procuratura, care mi-a fost respinsa si citez din rezolutie:
"din dosarul cu nr/......rezulta ca susnumita este cercetata sub aspectul savarsirii infr. prev. de art 184 al 1 si 3 Cp, infractiune ce se inscrie in cazurile prevazute la al. 4 teza a II-a si al. 5 din OUG nr 195/2002 modificata si completata prin L.49/2006 si OUG nr. 146/2008.
Avand in vedere infractiunea pentru care este cercetat petentul, chiar daca dispune de prezumtia de nevinovatie, prev. de disp art 5/2 Cpp, procedand la verificarea cererii, a dovezii eliberate si a actelor din dosarul susmentionat, fata de imprejurarile concrete in care a fost savarsita fapta (art 135 lit H) si gradul de pericol social apreciez cererea ca fiind neintemeiata, motiv pentru care,
In temeiul art 111 al 6 din OUT 195/2002 Rep. modificata si completata prin L49/2006, OUG 146/2008 si disp art 203 al 1 Cpp,
Dispun respingerea cererii......" si inchei citatul.
Intrebarile mele ar fi:
1. care este cazul in care se deschide un dosarul catre procuratura? este de ajuns ca victima sa fi fost vazuta de camera de garda pentru a se deschide acest dosar sau trebuie sa fi facut plangere in termenul legal? avand in vedere aceasta rezolutie de mai sus imi este teama ca victima a depus plangere, desi din cate am inteles de la d-l politist aceasta nu ar fi facut-o....)
2. cum pot accesa continutul dosarului - pentru ca oriunde am intrebat(politie.procuratura unde am depus cererea de prelungire a dovezii) mi s-a raspuns in doi peri si tot timpul pe fuga...