avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate Ella35

Activitate Ella35

Da. dupa ce m-am semnat, am pus si data.Multumesc pentru raspuns
Buna seara!
Am urmatoarea problema:in apartamentul in care locuiesc cu sotul meu a venit in vacanta pe 14 iulie fiica sotului meu, care locuia in nordul tarii, cu bunica(fata provine din prima casatorie a sotului).In perioada 14 iulie-30 august, fata a stat la noi, dormind de 2 ori la rude cate o noapte si plecand in concediu cu ea in perioada 18-26 august.Luna trecuta am avut surpriza de a vedea ca la intretinere sunt trecute 3 persoane.In data de 2 septembrie am fost la bunica fetitei si am facut toate demersurile pt a muta fata de la scoala din sighet in bucuresti.Cand am ajuns acasa si am vazut lista cu intretinere pe luna iulie, am facut cerere catre asociatie pe data de 6 septembrie,in care am solicitat sa mi se spuna in baza carui document si al carui temei au trecut-o incepand cu luna iulie la cota de intretinere. Mentionez ca cererea mea a fost inregistrata cu data de 16.09.2013, cu 10 zile mai tarziu decat data depunerii spunandu-mi-se ca voi primi raspuns in termen de 30 zile.Prin cererea mea, solicitam recalculcarea cotei de intretinere pt luna iulie si trecerea la intretinere incepand cu luna septembrie a minorei.
Astazi 10.09.2013 am avut surpriza neplacuta de a vedea la avizier atat adresa mea cat si raspunsul lor prin care mi se comunica faptul ca, cererea mea este respinsa, pe motiv ca cele spuse de mine in cerere sunt declaratii neadevarate si ca fata locuieste in apartament din data de 14 pana in prezent.de asemenea mi s-a mai spus ca in eventualitatea in care ii voi actiona in instanta vor pune la dispozitia organelor de ancheta dovezile pe care le detin(inregistrari video- pe fiecare palier exista o camera video). Totodata, am fost informata ca pt evitarea acestor situatii pe viitor legislatia romana pedepseste declaratia mincinoasa, spunandu-mi- se ca baza legala pt aceasta decizie o reprezinta hg1588/2007, art 7, lit r si statutul asociatiei de proprietari art 21, litera j.Mentionez ca verbal am solicitat si eu inregistrarile sa ma conving ca fata a stat 15 zile calendaristice consecutiv la domiciliul subsemnatei, dar nu am primit nimic, decat acuzatii verbale.As dori sa stiu daca e normal sa imi inregistreze cererea cu 10 zile mai tarziu decat data depunerii, daca pot trece la intretinere o persoana fara o cerere in prealabil si daca e legal sa puna la avizier atat adresa mea cat si raspunsul lor.Consider acesta metoda de intimidare incorecta la adresa mea, care am solicitat sa mi se spuna in baza carui document au trecut-o la intretinere.TInand cont ca in urma cererii depuse, mi s-a respins implicit inregistrarea fetei incepand cu luna septembrie, as dori sa imi spuneti ce anume pot face in continuare, daca se merita sa imi caut dreptatea sau nu.Dovada mutarii fetei de la scoala din sighet la bucuresti exista, cat si dovada faptului ca am fost in concediu.Va multumesc si astept un sfat de la dumneavoastra!
Cu stima, Ella