avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate georgedc

Activitate georgedc

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Madalina28 a scris:

nu stiu cam cati bani ar putea costa meditatiile. Eu de 7 ani lucrez la un biroude avocatura si nu imi trebuie nicio meditatie ci doar studiu intens. Dar decat sa le dai lor banii mai bine iti iei carti si inveti individual. Cred ca numele profesorilor il putem afla de pe site-ul INPPA pentru ca acolo am vazut ca erau trecuti niste profi. Stiu ca directorul e Traian Briciu si chiar ar fi facut baremul dupa cartea sa insa nu stiu la ce materie. E suficient un simplu search pe google si aflam tot. Eu una m-am saturat de aceste capricii cu faimoasele lor carti. Nu am de gand sa mai dau milioane pe alte carti si altele iar la urma sa constat ca poate la anul baremele se fac dupa profesorii din Cluj sau Brasov sau naiba mai stie. In fond dreptul e acelasi, important e sa ai un tratat bun care sa cuprinda fiecare tema in mod complet.

Probabil ca meditatiile cu acesti profesori ar fi destul de costisitoare. Am auzit de la o colega care facea cu un profesor de la UniBuc de suma de 200 lei/sedinta. Nu stiu daca e adevarat. Totusi nu cred ca profesorii care elaboreaza subiectele pot fi abordati pt meditatii, chiar daca le-am cunoaste numele("integritate" etc. ) :D La procedura civila baremul a fost bazat pe tratatul de proc civ scris de Briciu, Boroi, Ciobanu(carte greu de urmarit, dar cu informatiile necesare). In ceea ce priveste subiectul de la Dr Civ(Leziunea), mentiunile din cartea lui Boroi de Civil General au fost omise cu desavarsire. :D

Succes tuturor celor care se pregatesc pt 2014!
Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Sndionut a scris:

Stiu ca ai dreptate, dar vezi ca cei care au invatat dupa Udroiu au cam luat teapa anul asta, dupa cum am inteles si eu din forum!Fiecare, din pacate, are un alt mod de interpretare a penalului!

Salut! Pentru Penal general eu am folosit cartea lui Mitrache(unde era si clasificarea concursului de infr cerut de barem), pt Penal Special am folosit cartea lui Udroiu. In ceea ce priveste Procedura penala, am invatat dupa tratatele si mapa de seminarii scrise de Neagu &co.( mapa aceea sintetizeaza foarte bine procedura). Din pacate, la anul vor fi parti din tematica dupa noile coduri(daca vor intra in vigoare), asa ca s-ar putea sa fie nevoie de carti noi. :)
Nu, insa am scris bine forma contributiei. Din pacate, nici mie nu cred ca mi le-au dat.

Am inteles ca se poate contesta si prin fax, la Centrul de evaluare. Dintre cei care au dat examenul in cadrul Centrului de testare de la Bucuresti, aveti idee care este nr de fax sau unde as putea suna pt a-l afla? Multumesc si spor in continuare!

Nici eu nu am scris la penal incadrarea exacta dar mi-a dat punctajul asteptat, deci nu cred ca asta a fost problema.
Asta e nr de fax la care poti depune contestatii :
021/330.12.97

Multumesc frumos pt informatie! Problema mea este ca, desi m-am corectat strict dupa barem atat la Penal(6,1) cat si la Proc penala(7,2), corectorii au ales sa-mi dea 4,63 la Penal si 5,15 la Procedura. Oricat de slab pregatit as fi, nu pot sa cred ca mi-am dat "din oficiu" aproape 2 puncte la fiecare dintre aceste materii. Chiar am ales sa-mi iau din puncte cand am corectat dupa barem, gandind ca poate corectorii vor fi mai drastici :) Nu m-am asteptat sa fie chiar atat de drastici :D

De aceea m-am gandit ca poate am pierdut 2 pc la penal din cauza lipsei acelei mentiuni. Multa bafta celor care contesta si felicitari celor admisi!
Nu, insa am scris bine forma contributiei. Din pacate, nici mie nu cred ca mi le-au dat.

Am inteles ca se poate contesta si prin fax, la Centrul de evaluare. Dintre cei care au dat examenul in cadrul Centrului de testare de la Bucuresti, aveti idee care este nr de fax sau unde as putea suna pt a-l afla? Multumesc si spor in continuare!