Având in vedere ca's inginer, sunt complet depășit de termeni și legi. Proprietarul vrea sa cedeze terenul (luat prin contract de superficie de la primarie) contra unei sume de bani. Eu doresc terenul, numai ca nu sunt sigur ca este posibil , având in vedere ca nu există nici o construcție pe acel teren.
Este posibila cedarea unui contract de superficie pe un teren? Din cate stiu, in cazul concesiunii, terenul nu poate fi cedat decat daca exista un bun imobil (dobandit de noul proprietar), dar nu sunt sigur care este diferenta intre concesiune si superficie, si daca se aplica aceleasi reguli.
Am, inteles, multumesc! Aveti idee despre procedura cu concesiunea? Facem actele la notar apoi eu merg la Primarie pt transfer? La Primarie am sunat dar doamna zicea ca se face transferul... Cum.... nu prea stia. :-))
Buna ziua! Doresc sa cumpar o cabana la munte. Ideea e ca eu sunt in Craiova, vanzatorul in Bucuresti, cabana in Ranca (Novaci). Doresc sa fac un credit, deci mai e implicata si banca.
Care este procedura? Putem apela la serviciile unui notar in Craiova, sau Bucuresti? Sau Pitesti (la jumatate), sau este nevoie de interactiune notar/primarie, si trebuie sa apelam la un notar local?
De asemenea, care e procedura cu terenul, fiind concesionat? Dupa achizitie merg eu la Primarie?