avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate Constantin-Sinel MARIN

Activitate Constantin-Sinel MARIN

Răspuns la discuția Mediu
Nimic? Nimeni?
Discuție Mediu
Buna ziua!

A. Vecinul meu depoziteaza fecale umane in aer liber, intr-o groapa in pamant (nebetonata).

Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva prevederi legale care interzic o astfel de practica.

B. Legislatia prevede ca pentru o casa noua, intr-o localitate in care nu exsita retea de canalizare, fosa septica sau bazinul vidanjabil de amplaseaza la cel putin 10 m distanta de locuintele invecinate. In situatia in care nu exista o astfel de distanta si fosa/bazinul a fost amplasat conform proiect, aviz mediu, aviz DSP, Autorizatie de Constructie la 7-8 metri de locuintele vecine ar fi o problema?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Investirea/legalizarea se face pe loc. :)

O zi frumoasa!
Va multumesc frumos! Sentinta legalizata, inseamna de fapt investirea cu titlu definitiv? Din practica, cam cat dureaza acest proces?

Buna ziua.

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune si mie care sunt pasii de urmat pentru investirea unei hotarari judecatoresti (civil) cu titlu definitiv (pe langa asteprarea termenului de 30 de zile de la comunicare).

Cu multumiri,
SMarin
Răspuns la discuția Interogatoriu uzucapiune
Va multumesc foarte mult!
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un model de interogatoriu pentru un proces de uzucapiune (reclamant persoana fizica, parat Primaria unei Comune). Este vorba de uzucapiune de 30 de ani.
Imobilul a fost dobandit de reclamant prinm contrcat autentificat in anul 1975. Din contract rezulta ca terenul aferent trece in proprietatea statului. Reclamantul aplatit impozite pentru cladire si terenul aferent. terenul si casa au fost ingradite de catre fostul proprietar de dinainte de vanzare, iar reclamantul nu a modificat ingradirea.

Ce intrebari trebuie sa puna reclamantul catre Primaria din Comuna X?

Cu multumiri pentru sprijin,
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu pareri, cu solutii pentru situatia descrisa mai jos.

In luna martie a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca prin care un chemat in garantie este pus sa plateasca peste 30.000 euro despagubiri, taxe, cheltuieli de judecata etc. Aceasta persoana nu are conturi bancare nu are venituri decat salariale (~1800 lei/luna) si casa in care locuieste cu curtea aferenta.

In luna iunie a primit comunicarea hotararii prin care este obligat la plata sumei de mai sus.

Cum ar trebui sa procedeze pentru a evita executarea silita asupra bunului imobil (casa+curte aferenta)? Considerati ca vanzarea-cumpararea sau donatia bunului catre copiii lui ar rezolva situatia sau avand in vedere ca acest act de instrainare al proprietatii survine in urma hotararii judecatoresti poate fi anulat de catre o instanta si s-ar putea face executarea cand se va ajunge la executare?
Răspuns la discuția daune si prejudicii
Puteti deschide actiune impotriva institutiei (asta pe civil) si puteati face plangere pentru abuz in serviciu impotriva agentului, ceea ce din punctul meu de vedere si merita, pentru ca indiferent cum s-au petrecut lucrurile, aceatsa persoana ori a fost de rea credinta, ori este un neprofesionist si nu mai are ce cauta in Politie.
Răspuns la discuția Primul ajutor
alex5 a scris:

Buna ziua,

un om se ineaca, sau are o alta problema care-i pune viata in primejdie.
un al om este in apropierea lui
2 scenarii :
1) al doilea om asista fara sa ajute la ce i se intampla primului. este aceasta o infractiune dupa noul cod penal ? am auzit intamplator si pasager pe la televizor ca ar fi.....
2) al doilea om incearca sa-l salveze pe primul , dar manevrele lui sunt gresite si ii provoaca moartea (sau ajuta la provocarea mortii). raspunde in fata legii ,poate fi acuzat si condamnat pt ucidere din culpa ?

multumesc.




1) "al doilea om asistat fara sa ajute..." - in acest caz trebuei sa alerteze fortele de interventie (apel urgent 112). 112 a fost pus la dispozitia cetateanului pentru apararea vietii, sanatatii si proprietatii cetateanului, a ordinii si linistii publice. Apelarea la 112 in acest caz este o actiune in sensul salvarii/protejarii vietii si integritatii corporale. Statul cu telefonul in mana pentru a filma si a te amuza, asa cum arata si dl Patrascu, este infractiunea - "omisiune de a da ajutor...". Ajutorul in acest caz nu ar fi constat in a intra in rau, ci in a chema specialistii - asta in cazul in care esti un cetatean de buna credinta si un om cu suflet.
2) "al doilea om incearca sa-l salveze pe primul, dar manevrele lui sunt gresite si ii provoaca moartea..." - da, daca provoci moartea sau vatamarea corporala a persoanei careia incerci sa-i acorzi primul ajutor vei raspunde penal daca se demonstreaza ca in cazul in care nu ai fi intreprins acele actiuni nu ai fi agravat starea victimei sau nu i-ai fi cauzat moartea. In primul ajutor se merge pe principiul "NU stii, NU TE BAGI!". Anunti 112 si de acolo primesti informatiile necesare pentru acordarea primului ajutor si echipele de interventie vor sosi in mod operativ.