avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate AdinaElenaC

Activitate AdinaElenaC

La data de 25 octombrie societatea mea achita furnizorul de marfuri in numerar pt suma de 4000 lei. La data de 29 octombrie societatea vinde marfuri in valoare de 10000 lei pe credit comercial in baza avizului de insotire a marfii.
La data de 1 noiembrie societatea intocmeste factura pt marfurile vandute in valoare de 9000 lei, TVA 24 % si incaseaza valoarea de la client in contul de la banca.
Ce inregistrari contabile trebuie sa fac?
Ca PFA trebuie sa detin si registrul unic de control si registrul inventar?
Buna ziua !
Ce documente sunt necesare pt un PFA pt a tine contabilitatea? In contabilitate pot sa includ orice cheltuieli, sau anumite cheltuieli sunt limitate? Adica daca vreau sa includ cheltuieli cu imbracamintea de 10000 lei nu e nici o problema?
Răspuns la discuția PFA plata CAS
Multumesc pentru raspunsuri ! Am platit, mi s-a spus ca in primul an de la infiintare se plateste CAS indiferent de venitul realizat. In anul urmator nu mai platesc CAS daca in anul precedent m-am aflat sub plafon.
Răspuns la discuția PFA plata CAS
Exista si cateva categorii de PFA care nu datoreaza contributia la pensii, si anume:

Contribuabilii al caror venit net anual, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2223 = 778 de lei)

Eu nu ma incadrez aici? Adica am un venit de 1200 lei,raportat la cele 4 luni din an in care mi-am desfasurat activitatea=300 lei/luna.
Discuție PFA plata CAS
Sunt PFA si pe anul 2012 am realizat un venit de 1200 lei pentru care am primit de la CAS ca trebuie sa platesc 950 de lei. Este corect pentru un venit asa mic sa platesc aproape tot la CAS? Mentionez ca mi-am inceput activitatea in septembrie 2012. Am inteles ca exista anumite exceptii de la plata CAS, sunt scutiti cei care realizeaza venituri sub o anumita limita. Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti.