avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate ada_m10

Activitate ada_m10

Discuție Succesiune
Buna seara. Va rog foarte mult sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari. Situatia e urmatoarea: dupa decesul ambilor bunici, a ramas o casa si cateva terenuri drept mostenire pt. cei 4 frati, printre care tatal meu. Desi au trecut 20 de ani de atunci, ei inca nu au facut succesiunea. Recent, o matusa a vandut un teren, fara acordul celorlalti frati si refuza sa imparta cele cateva mii de euro de la vanzarea terenului.
1) Este legal sa vanda un teren pt. care nu s-a facut succesiunea si nu e intabulat? Ea sustine ca primaria i-a eliberat titlu de proprietate. Angajata de la primarie afirma ca in baza legii 18, daca in termen de 10 ani de la decesul bunicilor nu a mers niciunul dintre frati sa revendice terenurile, acestea i s-au dat primului care le-a revendicat, respectiv matusii. Deci, primaria i-a dat titlu de proprietate pt. ca asa a zis matusa. Ce lege mai e si asta?
2) Tatal meu s-a ingrijit de parinti d.p.d.v. financiar pana la decesul lor. El a fost singura sursa de venit in casa pana la moartea bunicilor, el platind ambele inmormantari. In ultimii 20 de ani, a fost singurul care a ingrijit si a investit bani in casa parinteasca. Acum se pune problema vanzarii casei si toti cei 4 frati sa aiba parte egala. In cazul intentarii unui proces, s-ar tine cont de toate aceste cheltuieli pe care le-a facut tatal meu, sa se scada din banii pe care i-ar primi din vanzarea casei?
Multumesc anticipat!