avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara. Va rog foarte mult sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari. Situatia e urmatoarea: dupa decesul ambilor bunici, a ramas o casa si cateva terenuri drept mostenire pt. cei 4 frati, printre care tatal meu. Desi au trecut 20 de ani de atunci, ei inca nu au facut succesiunea. Recent, o matusa a vandut un teren, fara acordul celorlalti frati si refuza sa imparta cele cateva mii de euro de la vanzarea terenului.
1) Este legal sa vanda un teren pt. care nu s-a facut succesiunea si nu e intabulat? Ea sustine ca primaria i-a eliberat titlu de proprietate. Angajata de la primarie afirma ca in baza legii 18, daca in termen de 10 ani de la decesul bunicilor nu a mers niciunul dintre frati sa revendice terenurile, acestea i s-au dat primului care le-a revendicat, respectiv matusii. Deci, primaria i-a dat titlu de proprietate pt. ca asa a zis matusa. Ce lege mai e si asta?
2) Tatal meu s-a ingrijit de parinti d.p.d.v. financiar pana la decesul lor. El a fost singura sursa de venit in casa pana la moartea bunicilor, el platind ambele inmormantari. In ultimii 20 de ani, a fost singurul care a ingrijit si a investit bani in casa parinteasca. Acum se pune problema vanzarii casei si toti cei 4 frati sa aiba parte egala. In cazul intentarii unui proces, s-ar tine cont de toate aceste cheltuieli pe care le-a facut tatal meu, sa se scada din banii pe care i-ar primi din vanzarea casei?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:39, 12 Octombrie 2013
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa mergeti la un notar si sa dezbateti acele succesiuni.
Daca nu va intelegeti amiabil va trebui sa va adresati instantei de judecata.
Despre restu, cu actele pe care le aveti, va trebui sa va adresati unui avocat care sa va consilieze in aceste situatii.
Fara a vedea exact acele acte e greu de dat un raspuns.
gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura dezbatere succesiune elenacomanbz elenacomanbz mama a murit akum 2 ani si avem o casa si citeva terenuri mostenire de la bunica din partea mamei care este procedura de dezbatere amosteniri/???ele au fost 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta de multi ani. mai e posibil? nectarya nectarya Tatal meu a decedat. In timpul vietii nu a deschis succesiunea asupra bunurilor parintilor lui (bunicilor mei). Parintii tatalui erau divortati de cand el era ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)