avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare-cumparare. Buna! Tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare-cumparare. Buna! Tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ...

Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp si el) a intrat in posesia unor titluri de proprietate pt terenurile respective. Matusa mea a vandut un teren acum 10 ani fara acordul mamei mele sau al nostru (sora mea si un verisor primar- tata avea 2 frati) si fara a ne arata vreun document. De asemenea, mai exista un teren agricol de 4 ha pe care matusa l-a dat in arenda fara acordul nostru, ea detinand titlul de proprietate si pt acest teren. Cum as putea proceda in ambele situatii. Pt prima situatie as dori sa stiu daca acel contract de vanzare-cumparare poate fi anulat
Iar pt a doua situatie, cu cei 4 ha, care ar trebui sa fie demersul meu pt a nu ajunge in aceeasi situatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MMon , utilizator 00:50, 8 Septembrie 2022
Ce înseamnă că "a întrat în posesia titlurilor"?
Ca exista niște titluri de proprietate, emise pe numele bunicilor, documente pe care le dețineau unchiul decedat si mătușa?
Sau titlurile respective au fost emise pe numele unchiului și al mătușii?
Titlurile au fost emise pe numele bunicilor. Ramane un mister cum au ajuns documentele in posesia matusii si a unchiului cert este ca matusa dispune de acele terenuri dupa bunul plac.
Nu e mister. Cu acte de mana poți sa faci orice
Misterul adevărat este de ce nu ați dezbătut succesiunea după bunici și după tata în toți acești 20 ani.
Din motive obiective.

raluk0207 a scris:

Nu e mister. Cu acte de mana poți sa faci orice
Misterul adevărat este de ce nu ați dezbătut succesiunea după bunici și după tata în toți acești 20 ani.

Din motive obiective...în momentul de față, dvs ce calitate legala aveți (si dovedita cum), ca să solicitați anularea acelui contract de vânzare?

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune blondu_cr_uk blondu_cr_uk caut si eu un raspuns la o problema mai \'\'incalcita\'\' bunicul meu a avut 3 copii, in urma decesului sau au ramas: bunica, mama mea care a decedat si ... (vezi toată discuția)
Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)