avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificarea titlurilor de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificarea titlurilor de proprietate

buna ziua
am si eu o intrebare, nelamurire?
bunicul meu a avut teren foarte mult.
el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ..)
impreuna cu fratele sau au facut cererii in baza legii fondului funciar si sa eliberat numai pentru o parte din terenuri.
el a decedat acum 5 ani
inainte sa decedeze o parte din titlurile de proprietate sau eliberat sub numele de fata al mamei sale, pe numele bunicului sau , al tatalui sau si pe numele unchiului lui.
la toate aceste titluri el este unic mostenitor iar la altele este mostenitor impreuna si cu alte persoane -verii.
parintii, bunicii, si unchiul au decedat inainte de 1989.
cand a fost la primariile in cauza a stabilit ca sa se faca modificarile sa treaca numele sau nu numele rudelor decedate de peste 50 de ani, si i sa zis sa stea acasa ca se rezolva.
iar la alte titluri sa fie trecut si el alaturi de verii sai.
mentionez ca cand a vrut sa depuna cererea pentru revendicare, i sa zis ca daca a depus unu , se trece totii pe titlu de proprietate.
primaria imi zice ca trebuia sa depuna si el , numai ca primaria ia refuzat cererea sub pretextul ca sa nu le blocheze activitatea si sa depuna numai unu si se trece totii.
intrebare:
ce se poate face?
se poate face modificarea titlurilor de proprietate pe cale administrativa?
mentionez ca la un titlu de proprietate un var sa dus si a dezbatut succesiunea si sa dat ca fiind bunicul sau , iar eu iam facut sesizare de fals si uz de fals.
acum se afla la parchet in cercetare.

Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
sile2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: sile2011 , utilizator 15:25, 13 Martie 2016
sile2011 a scris:

mentionez ca cand a vrut sa depuna cererea pentru revendicare, i sa zis ca daca a depus unu , se trece totii pe titlu de proprietate.



Cine v-a spus aşa ceva?? Legea prevede clar că reconstituirea dreptului de proprietate se face de către moştenitori prin depunerea cererii. Aşadar, nu e suficientă calitatea de moştenitor, o a doua cerinţă obligatorie este formularea cererii de retrocedare.
cerere sa facut , dar sa eliberat doar pentru o parte , cam un sfert din terenuri.
primariile pe raza caror are terenul mia replicat ca trebuia sa faca cerere distincat pentru fiecare ruda.
numai ca unchiul , matusa, parintii si bunicii au decedat inainte de 1989 si se stia de primarie ca este singur mostenitor la unele titluri si la altele cu verii sai.
.Conform art. 13(1) din Hotararea nr. 890/04.08. 2005 , Stabilirea dreptului de proprietate pentru fostii cooperatori, in viata la momentul intrarii in vigoare a legii, se face pe numele persoanelor indreptatite, iar pentru cooperatorii decedati, pe numele mostenitorilor. Cand sunt mai multi moste- nitori stabilirea dreptului de proprietate se face pe numele tuturor mostenitorilor.”
eu cred ca secretarul a sustras actele, pot sa si dovedesc ca a castigat banii dupa el.
in lege nu scrie ca trebuie facuta cerere dupa fiecare ruda, doar sa ai cerere.
corect?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
sile2011, utilizator
Trebuia făcută cerere pentru fiecare teren, în calitate de moştenitor al celui care a deţinut în trecut terenul.
terenurile sunt toate la un loc.
nu vad care este relevanta ca sa se faca cerere pentru fiecare loc.
nu scrie in lege
Mama mea şi cu sora ei au fost într-o situaţie similară, părinţii lor au avut mai multe terenuri (erau loturi/parcele diferite), sora mamei a depus cerere pentru toate cele şase terenuri, mama doar pentru două. Aşa că sora mamei a primit titlu de proprietate pentru cele şase suprafeţe, iar mama a fost înscrisă doar pe două dintre titlurile de proprietate. Dacă dvs. credeţi că depunerea cererii pentru fiecare teren nu are nicio relevanţă, aşa o fi, spuneţi asta şi la proces...

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlului de proprietate s-a fãcut legal? valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii ... (vezi toată discuția)