avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie abuziva!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie abuziva!

Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul meu,adica fratele mamei mele a fost pus in posesie.Asadar, fratele mamei a mers la primarie si a spus ca este singur mostenitor,mintind ca nu mai are frati,iar primaria l-a pus in posesie,rectific, cu actele de la primarie a obtinut in instanta,acest ha de padure.Deci,mama si fratele ei(sunt doar doi)in urma succesiunii s-au inteles doar pe casa si terenuri dar fara padure.Scrie clar in hotararea de succesiune ca succesiunea repet,s-a facut doar pe cladire(casa parinteasca) si niste teren.
Se mai poate face ceva?Ma gandesc sa dam in judecata primaria.Apropo,cand mama a mers la primarie si s-a interesat de padure domnul primar i-a spus ca fratele ei nu a zis nimic cum ca ar mai avea o sora!Oare ei nu stiiau?Trebuie sa va mai spun ca mama este plecate din localitate de la 16 ani decand s-a casatorit.Acum locuiesc eu aici in dreptul lasat mostenire de bunicii mei si eram trecut la rolul bunicilor din 1998.Multumesc anticipat,astept raspuns cu nerabdare,mai ales ca acum s-a finalizat cadastrul gratuit facut de primarie si ma gandesc sa fac contestatie.Scuzati-ma ca am detaliat prea mult poate!
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 17:17, 10 Iunie 2016
Din ceea ce scrieţi deduc că este vorba despre o suprafaţă de pădure retrocedată prin legile fondului funciar. Pentru ca cineva să obţină un astfel de teren trebuie să îndeplinească obligatoriu două condiţii: să fie moştenitor şi să fi depus la primăria de care aparţine pădurea cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. Ambele condiţii trebuie îndeplinite. Aşadar, primăria nu are nicio vină că dvs. sau mama dvs. nu aţi depus acea cerere, pe care unchiul dvs. se pare că a depus-o. Fiecare moştenitor trebuia să o depună. Unchiul dvs. putea formula cerere şi in numele mamei dvs. dacă dorea, dar nu avea această obligaţie. Deci, greşeala este la dvs., deoarece nu aţi depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, aşa cum prevede legea. Nimeni nu avea obligaţia să o facă în locul dvs.
Ceea ce am scris eu mai sus este valabil - repet - în situaţia în care este vorba, aşa cum am presupus, despre retrocedarea unei păduri pe care rudele dvs. au avut-o în proprietate dar care a fost confiscată de stat în perioada comunistă. Eu am presupus că despre aşa ceva este vorba, pentru că nu aţi vorbit despre o succesiune la notar ci despre punerea în posesie şi acordarea titlului de proprietate de către primărie.
Multumesc!Asa stau lucrurile.Dar,se poate deschide taxa de succesiune pe suprafata de padure?Sau nu mai este nimic de facut?
Scuze, am fost plecată şi abia acum am văzut mesajul. Din păcate pentru dvs. nu mai puteţi face nimic daxcă nu aţi depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate. Aşa cum v-am spus în mesajul anterior, moştenirile din retrocedări se fac după regulile legilor fondului funciar, nu după regulile clasice. Aşadar, chiar dacă mama dvs. şi unchiul dvs. sunt fraţi, moştenirea terenurilor deţinute de bunicii dvs. se face pe bază de cerere la comisia locală de fond funciar (la primărie). Nu este suficient că sunt ambii copiii părinţilor lor. Deci moştenirea trebuia să o primiţi direct prin punerea în posesie şi apoi titlul de proprietate DACĂ mama dvs. sau dvs. aţi fi formulat cerere de retrocedare la primăria de care aparţine pădurea în termenele prevăzute de legile respective (termene care au trecut de mult). Aţi avut mai multe şanse să depuneţi această cerere, prin Legea 18/1991, Legea 169/1997 şi Legea 1/2000, fiecare dintre aceste legi având prevăzut un termen în care se puteau formula cereri. Dacă nu aţi înregistrat la primărie o cerere formulată în baza uneia dintre aceste legi, din păcate acum nu mai puteţi face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Spargere titlu de proprietate ilie65 ilie65 In anul 1999 am depus o cere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei paduri de suprafata de 1.5ha,padurea am ceruto in numele bunicului meu ... (vezi toată discuția)