avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spargere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spargere titlu de proprietate

In anul 1999 am depus o cere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei paduri de suprafata de 1.5ha,padurea am ceruto in numele bunicului meu decedat in 1968 la acea data mai trai o fica a lui care nu a facut cere de reconstituire si nici ceilalti verisori ai mei nu au cerut. In anul 2002 mi sa reconstituit si mi sa retrocedat 1,5ha padure pe numele meu.Acum in anul 2016 verisori mei vor sa impart cu ei padurea mentionez ca la acea data nici unu din ei nu avrut sa puna cerere de reconstituire, intrebarea mea este pot sa imi sparga acest titlu de proprietate?
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
ilie65, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 23:14, 29 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Va pot solicita sa dezbateti succesiunea de pe urma buncilor.
Cotele se vor stabili fie de notar fie de instanta, fiind vorba de cotele legale.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat in cazul deschiderii unei actiuni in instanta.
Domnule padurea sa dat la cerere ,verisori mei si matusa mea nu a vrut sa faca cerere de reconstiture intre timp matusa mea a murit,acum verisorii mei vor padure dupa 13 ani de cand am luat titlu de proprietate.
Sunt foarte surprinsă de răspunsul de mai sus al dlui avocat. Terenurile confiscate in perioada comunista s-au retrocedat nu în baza succesiunii, ci aşa cum prevăd legile fondului funciar, respectiv Legea 18/1991, Legea 169/1997 şi Legea 1/2000, în baza cererilor depuse de persoanele care se considerau îndreptăţite. În asemenea cazuri nu funcţionează metoda clasică de moştenire/succesiune, ci se acordă exclusiv în baza cererilor depuse de persoanele care se considerau moştenitori îndreptăţiţi. De dreptul moştenitorilor care nu au depus cerere profită ceilalţi moştenitori din aceeaşi clasă. Aşadar, dacă rudele dvs. nu au depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate în termenele prevăzute de legile speciale, ghinionul lor. Nu e suficient să fii moştenitor, ci o a doua condiţie obligatorie este depunerea cererii!!!
Pe de altă parte, evident că verii dvs. vă pot acţiona în judecată, nu-i puteţi opri să o facă. Atunci probabil că va trebui să vă angajaţi un avocat, dar sfatul meu este să căutaţi un avocat care cunoaşte legislaţia fondului funciar (care a mai avut procese în acest domeniu). Veţi câştiga cu siguranţă. Mai mult, va fi un proces foarte simplu, nu trebuie să vă faceţi probleme. Preventiv, vă sfătuiesc să solicitaţi în scris la primăria unde aţi depus documentaţia pentru acordarea titlului de proprietate să vi se comunice - în scris - dacă verii dvs. (şi îi nominalizaţi explicit în cerere) au depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate pentru suprafaţa respectivă de pădure în baza uneia dintre cele trei legi funciare şi, de asemenea, dacă o terţă persoană a depus cerere în numele lor. Acel răspuns pe care vi-l va comunica primăria - în care se va arăta că nicio altă persoană în afară de dvs. nu a depus cerere - îl depuneţi la dosar. Deci: nu au nicio şansă să obţină ceva, deoarece nu au depus cerere!
Dacă bunicii dvs. ar fi trăit după 1990, în momentul în care se aplicau legile fondului funciar şi ar fi depus ei cererea de retrocedare şi, implicit, ar fi redevenit proprietari, atunci acea suprafaţă de pădure s-ar fi împărţit tuturor moştenitorilor îndreptăţiţi. Doar în acest caz. (Şi, evident, nu sunteţi în această situaţie)
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
elenagabi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Legea lupu privind retrocedarea padurilor larisa4y larisa4y In urma succesiunii facute la notariat .am devenit proprietara a 58 ari padure. Mentionez ca tatal meu a avut titlu de proprietate a acestui ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)