avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

caut si eu un raspuns la o problema mai ''incalcita''

bunicul meu a avut 3 copii, in urma decesului sau au ramas: bunica, mama mea care a decedat si ea in urma cu 3 ani, o matusa stabilita in italia si un unchi care are acelas nume ca si bunicu care era proprietar de drept a injur de 40 ha ce consta in terenuri intravilan, extravilan si padure. la batranete bunicul meu a facut o procura unchiului pt a il reprezenta in procesele cu primaria pt retrocedari. dupa decesul bunicului unchiul a continuat sa il reprezinte in procese dar si sa ridice de la primarie anumite titluri de propietate pe terenurile care au fost castigate in instante. titlurile de proprietate emise au ca numele propietarului: P.I.I.(jan) pe bunicu il chema P.I.I. pana in momentul de fata nu a fost deschisa taxa de sucesiune si unchiul meu datarita coincidentei de nume a inceput sa vanda din terenuri. intrebarea mea ar fi:
1. daca este legal ca fara o taxa de sucesiune si folosinduse de coincidenta de nume poate face asa ceva?
2. eu in calitate de mostenitor dupa mama mea pot deschide taxa de succesiune si daca trebuie ca toti mostenitorii sa fie prezenti?
va multumesc pt timpul acordat si imi cer scuze daca termenii folositi nu au fost cei specifici.
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:06, 2 Iulie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu, nu este legal ca fara o sucesiune dezbatuta si fara un certificat de mostenitor, si mai ales pe baza unei coincidente de nume, unchiul dvs. sa vanda din terenurile bunicului dvs. Unchiul dvs. nu are calitate de proprietar, titlul de proprietate fiind emis pe numele autorului sau, adica al defunctului (bunicului).
2. Da, dvs. in calitate de mostenitor legal puteti cere dezbaterea succesiunii, insa va trebui sa fie prezenti toti mostenitorii care accepta succesiunea, mai putin cei care renunta si care trebuie sa dea o declaratie notariala in acest sens. Atentie, insa, la termenul in care se poate renunta la suucesiuune! Pentru aceasta adresati-va unui notar public care va va explica ce acte trebuie sa prezentati si care este procedura.
Suuces!
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
Paula Tudor, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Succesiune legala sau contract vc bresni bresni bunicu si bunica au 3 copii (S,C,V).Bunicul decedeaza se face sucesiunea legala,bunica primeste 5/8iar copiii 3/8 SsiC renunta in favoarea lui V.Dupa 6ani ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)