bunicu si bunica au 3 copii (S,C,V).Bunicul decedeaza se face sucesiunea legala,bunica primeste 5/8iar copiii 3/8 SsiC renunta in favoarea lui V.Dupa 6ani bunica face un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere in favoarea lui V pentru intreaga avere existenta la data incheieri (cele 5/8 parti+1/4din terenul redobandit prin Legea 18 in calitate de al patrulea mostenitor al bunicului si care nu a fost supus sucesiuni dupa acesta).Dupa decesul bunicii V merge la un notar si pe baza actului de vc ise elibereaza un certificat de propietate pe partea cei revenea din acel document despre acestact neinstiintind si pe ceilalti 2 sucesori ai bunicii si nici organele financiare locale sau primaria locala unde a avut loc decesul bunicii,fapt ce acondus ulterior cand cei 3 mostenitori legali (inclusiv V) au deschis sucesiunea legala dupa bunica iar in masa sucesorala a fost inclusa toata averea pe care bunica o vanduse lui V fara ca acesta sa aduca la cunostiinta notarului(culmea acelas care ii emisese certificatul de proprietate anterior pe aceiasi avere).Astfel se declara sucesiunea legala dupa bunica si cei trei mostenitori obtin ccertificate de mostenitor in parti egale adica1/3 din 5/8 dincasa si alte acareturi si1/3 din 1/4 din pamantul extravilan.REZUMAT aceiasi propietate inpartita de acelasi notar in etape diferite in doua moduri diferite.INTRBARE; Care act este valabil pentru V? CE trbuie sa faca pentru anularea celuilalt act care este si el valabil?.LA ce forum legal? MULTUMESC ANTICIPAT,!
Trebuie vazute actele, datele, Codul civil sub care s-au incheiat. Se compara titlurile, se vede care s-a inscris in Cf primul si tot asa...
Oricum, dupa vanzare, lui V nu-i mai trebuia niciun act de proprietate, actul de vanzare era actul sau de proprietate. Dar nu stiu cat de legal e incheiat, atata timp cat bunica i-a vandut parte din mostenirea nedezbatuta dupa sotul ei... poate ca nu era act autentic, poate ca era, nu stiu, trebuie sa mergeti cu actele la un avocat, nu avem date suficiente aici.
Multumesc AVIL,dar fac mentiunea ca bunica a vandut partea ei care rezulta din dezbaterea legala a succesiuni dupa bunicu cele 5/8 din averea comuna.Adevarat ca V nu trebuia sa mai obtina alt act atata timp cat avea cv valabil si in regula dar trebuia sa si anunte pe cineva ( ceilalti frati primaria cand a dat anexa pt. dezbaterea succesiuni dupa bunica sau notarul care adezbatut succesiunea )ca masa succesorala supusa dezbaterii nu mai exista ca doar a fost prezent si era in posesia celorlalte documente.
Pai dvs. credeti ca notarul tine minte toate actele pe care le face? V trebuia sa depuna la primarie pentru plata impozitului contractul de v-c care l-a facut cu mama lui.Astepta o para malaiata sau ce? Era obligatia lui ;iar cand ceilalti frati au dorit sa dezbata succesiunea de ce nu le-a spus ca nu au ce dezbate?Problema este ca dilema dvs. se poate rezolva numai in instanta, asadar luati legatura cu un avocat!
Intrebare
ady492
bunica mea a decedat si a ramas bunicu mama si fratele ei nu au facut sucesiunea dupa bunica .bunicu poate sa vinda pamintu sau casa fara acordul lor daca nu ... (vezi toată discuția)