avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

bunica mea a decedat si a ramas bunicu mama si fratele ei nu au facut sucesiunea dupa bunica .bunicu poate sa vinda pamintu sau casa fara acordul lor daca nu au facuta sucesiunea.multumesc.in titlul de propietate al pamintului este trecut numai bunicu in aceasta situatie poate sa vinda
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:35, 20 Decembrie 2009
Buna ziua !
Pentru a nu avea probleme si mai mari, va sfatuiesc sa deschideti succesiunea in fata notarului( asta in conditiile in care si bunicul este de acord), daca nu printr- o actiune in instanta. Puneti- i in vedere bunicului aceste alternative .
Intrebati daca oate vinde pamantul. Avand in vedere ca titlul de proprietate nu este just titlu, din punct de vedere legal nu poate vinde decat partea lui. In practica poate insa sa o faca, actul de vanzare fiind insa atacabil in instanta.
Cu stima !
Daca bunicul mostenise pamantul poate sa vanda, inseamna ca bunica oricum nu avea drept asupra lui. In acest caz nu trebuie sa faca succesiunea. Trebuie sa aiba cadastru si intabulare, sau sa imputerniceasca pe cumparator ( la notar ) sa le faca si bunicul sa primeasca banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune blondu_cr_uk blondu_cr_uk caut si eu un raspuns la o problema mai \'\'incalcita\'\' bunicul meu a avut 3 copii, in urma decesului sau au ramas: bunica, mama mea care a decedat si ... (vezi toată discuția)
Legea nr.18/1991 a fondului funciar petreica petreica buna ziua, va rog sa ma ajutati la acesta Intrebare In 1992, bunica mea a decedat In 1994, sa emis un titlu de propietate de 3 hec pe legea nr 18/1991 pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune legala sau contract vc bresni bresni bunicu si bunica au 3 copii (S,C,V).Bunicul decedeaza se face sucesiunea legala,bunica primeste 5/8iar copiii 3/8 SsiC renunta in favoarea lui V.Dupa 6ani ... (vezi toată discuția)