avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate floryan24

Activitate floryan24

Buna ziua am fost trimis de o firma de transport din romania la o firma de transport din italia pe cheltuiala mea ,care mi-a predat un camion inmatriculat in Romania si semiremorca in Italia in calitate de conducator auton (sofer) pe comunitatea europeana pe perioada 26.06.2013 pana pe data 10.10.2013 fara a-mi da posibilitatea de a ma intoarce in Romania deoarece am semnat un acord care mentiona nu am drept de intoarcere in romania mai devreme de patru luni de zile si in caz de abandonul camionul va trebui sa platesc daune in valoare de 5000 euro am semnat un contract individual de munca cu firma din Romania unde se specifica un salar brut lunar de 1400 lei durata timpului de lucru fiind de 8 ore pe zi plus diurna in afara romaniei care mi sa comunicat ca se plateste pe zi fara sa fie mentionata in contractul de munca ,in italia am gasit altceva durata timpului de lucru fiind de min 13 ore pe zi -max 15 ore pe zi fara ati asigura posibilitatea unei igeni minime sau cazare camionul fiind totul plata diurnei se calcula la kilometri parcursi 9 euro pe 100 de kilometri se lucra toate duminicile fiind transporturi de marfuri perisabile, primul salar in lei 1042 lei net l-am primit dupa 60 zile lucratoare si diurna in euro dupa 70 de zile fara a semna un stat de plata sau un ordin de deplasare in tot intervalul acesta mi sa aprobat un acont de 50 euro pot dovedi toate lucrurile mentionate de mine va rog mult daca puteti sa ma ajutati in aceasta problema doresc recalcularea diurnei pentru zilele lucrate de mine in strainatate avand toate dovezile care confirma acest fapt si recuperarea salarilor inca restante va multumesc mult