avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate mariamirabela2000

Activitate mariamirabela2000

Va multumesc pentru raspuns, am citit si m-am lamurit. N-are rost sa ne lansam in discutarea logicii acestor prevederi legale, important este ca medicul oftalmolog si-a facut datoria conform normelor legale romanesti. Atat am avut nevoie sa stiu.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsul util.
Va multumesc pentru raspuns.
Eu m-am prezentat la medic nu pentru ca am simtit ca am o afectiune, ci pentru a completa fisa medicala obligatorie pentru reinnoirea carnetului de conducere. Conduc de 20 de ani, am ochelari cu doptrii -0.75 de 25 de ani (acum au juns la -1), n-am purtat niciodata ochelari la volan si nici pe strada, ca pieton etc. Pe carnetul de conducere din strainatate nu scrie ca trebuie ca trebuie sa port ochelari de corectie la volan, ceea ce este logic pentru ca -1 sunt dioptrii foarte mici si in trafic nu am nevoie sa vad o furnica pe carosabil la distanta de 100 de metri. Totusi, pentru carnetul din Romania medicul oftalmolog mi-a scris pe fisa medicala "Apt cu ochelari de corectie". As dori sa stiu daca exista vreun articol de lege care l-a obligat sa faca aceasta mentiune, sau daca a facut o magarie nejustificata.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Exista vreun articol de lege care stipuleaza clar la ce dioptrii devine obligatorie purtarea ochelarilor de corectie la volan? Sau depindem de bunavointa (respectiv magaria) medicului oftalmolog care isi da avizul pt carnetul de conducere?