avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate theo63

Activitate theo63

Buna seara ! Pentru intrebarea mea vreau sa aduc cateva lamuriri suplimentare . Casa in care locuiesc cei doi batrani , 75 si respectiv 83 ani , a fost amenajata in 1962 pe locul unui fost grajd si depozit de lemne si carbuni, anexa cladirii principale . Materialele folosite la amenajare au fost din cota de 15% materiale refolosite din demolari . La data repartitiei locuinta nu avea amenajata baia , incalzirea se facea cu lemne/carbuni , iar ca pardoseala era ciment . Ulterior s-au bagat gaze , s-a montat parchet , s-a amenajat baia . In tot parcursul celor 52 de ani reparatiile si intretinerile curente au fost facute de chiriasi . Partidele deschise la gaze , lumina , apa/canal sunt pe numele actualilor chiriasi . Dupa revendicare , la punerea in posesie , executorul judecatoresc nu a pus in posesie anexa cladirii principale deoarece in actele originale figureaza ca grajd . Ulterior acestei actiuni s-a obtinut o hotarare judecatoreasca si pe anexa cladirii principale . Intrebarea este daca actualul proprietar trebuie sa despagubeasca pentru imbunatatirile aduse anexei , este obligat sau nu sa asigure o locuinta corespunzatoare chiriasilor , poate sa-i evacueze in conditiile varstei inaintate si cine trebuie sa le asigure celor doi batrani o locuinta ?
Buna ziua . Pot fi evacuati dintr-un imobil fost nationalizat persoane in varsta de peste 70 ani fara asigurarea unei locuinte ?
Am fost numit curator special la o firma aflata in insolventa fara a fi consultat in prealabil . Instiintarea de numire nu mi-a fost adusa la cunostiinta si m-am trezit in mijlocul unui proces fara sa stiu nimic si mai ales fara sa am nici cea mai mica legatura cu firma respectiva . Cum fac sa scap de povestea asta ? Multumesc anticipat !